Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

KRATKE VIJESTI 07.02.

Đuro Popijač novi je predsjednik Uprave Petrokemije

Đuro Popijač novi je predsjednik Uprave Petrokemije

Sisak: U lipnju ove godine započinje sanacija Mosta Gromova u Sisku, ali i dalje je, uz već ranije uvedena ograničenja, siguran za prometovanje.

Rekao je ovo nakon radnog sastanka održanog  u utorak, 07. veljače, u sjedištu Županije u Sisku, direktor Hrvatskih cesta d.o.o. Josip Škorić. Procjenjena vrijednost radova je 15 milijuna kuna, a tijekom sanacije vrijedit će privremena prometna regulacija.

 

Kutina: Ministar branitelja Tomo Medved potvrdio je na sastanku s gradonačelnikom Kutine Andrijom Rudićem i suradnicima da će Ministarstvo branitelja u potpunosti poduprijeti projekt izgradnje nove zgrade na novom gradskom trgu u Kutini.

Podsjetimo, Grad Kutina pokrenuo je aktivnosti vezane za projektiranje zgrade u kojoj bi se trebala naći nova knjižnica i čitaonica, novi prostori za Centar za cjeloživotno učenje i integraciju osoba s invaliditetom, višenamjenska multimedijalna dvorana sa 120 sjedećih mjesta, kao i 19 stanova za stradalnike Domovinskog rata.

Tim projektom Grad Kutina bi riješio nekoliko problema koji sada postoje, a postao bi i prvi grad koji je u potpunosti riješio pitanje stambenog zbrinjavanja stradalnika Domovinskog rata.

 

Kutina: Đuro Popijač  novi je predsjednik Uprave Petrokemije. Odlučeno je to na sjednici NO Petrokemije d.d.  Predsjednika NO Petrokemije je mr. Mijo Šepak.

 

Petrinja: Grad Petrinja je raspisao natječaj za dodjelu poticaja za zapošljavanje. Sredstva mogu koristiti poduzetnici koji će u 2017.godini zaposliti osobe s prebivalištem na području Petrinje na neodređeno ili određeno vrijeme od najmanje 12 mjeseci uz uvjet da nisu bili zaposleni.

Poticaji se mogu koristiti za svaku novozaposlenu osobu u ekološkoj proizvodnji u iznosu od 1.200,00 kuna mjesečno, za svaku novozaposlenu osobu u proizvodnim djelatnostima u iznosu od 1.000,00 kuna mjesečno, za svaku novozaposlenu osobu u uslužnim djelatnostima u iznosu od 500,00 kuna mjesečno.

 

Popovača: Gradonačelnik Popovače Josip Mišković sa suradnicima održao je radni sastanak s predstavnicima Vijeća mjesnih odbora Grada Popovače na kojem je bilo riječi o imenovanju ulica na područjima mjesnih odbora kao i o definiranju uvjeta korištenja i održavanja Pučkih domova i ostalih objekata u vlasništvu Grada Popovače.

 

Sisak: Zajednica sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije proglasila je  najbolje sportaše Sisačko moslavačke županije u 2016. godini.Najuspješniji su sportaši proglašeni u 11 kategorija, a uručena je i posebna nagrada Nogometnom klubu Segesta , najstarijem nogometnom klubu u Hrvatskoj koji je u 2016. godini obilježio 110 godina postojanja.

Najuspješniji sportaš u prošloj godini je Stjepan Lavrić (Hrvački klub Petrinja), a najuspješnija sportašica Elena Pazman (AK Moslavina Kutina)


Foto: kutina.hr


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.