Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

KRATKE VIJESTI 03.02.

Održana sjednica Gradskog vijeća Grada Siska

Održana sjednica Gradskog vijeća Grada Siska

Sisak: Održana je sjednica Gradskog vijeća Grada Siska. Ponovo su oporbeni vijećnici pitali zašto Vijeće još uvijek nema svoga predsjednika , aktualizirano je pitanje saniranja mostova u gradu, posebno Mosta Gromova, Ovaj most nije u nadležnosti Grada Siska, pa je gradonačelnica informirala kako je nadležnima uputila dopis.

No odgovor koji je grad dobio od nadležnih nije prihvatljiv, jer Hrvatske ceste planiraju provedbu nove studije koja bi odgodila početak saniranja, a koje je, po mišljenju gradonačelnice, hitno i nužno.

 

Zagreb:  Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje i zastupnik u Hrvatskom saboru primio je Njegovu Ekselenciju Anvara Azimova, veleposlanika Ruske Federacije u Hrvatskoj. Razgovaralo se o više tema, a gradonačelnik Dumbović  veleposlanika  je pozvao u Petrinju.

Grad Petrinja će uvijek poticati i njegovati prijateljstva bez obzira s koje strane svijeta dolazila. Treba surađivati, razgovarati i otvarati mogućnosti za gospodarski razvoj, rekao je Darinko Dumbović tijekom susreta a Azimovim.

 

Jasenovac :  Tijekom 2016.godine djelatnici Javne ustanove Spomen područje Jasenovac realizirali su nekoliko značajnih projekata- objavljena je fotomonografija autora Đorđa Mihovilovića te je prigodnom izložbom obilježena 50.obljetnica gradnje spomenika Cvijet Bogdana Bogdanovića.

Trenutno ustanova ima privremenog ravnatelja kojeg je imenovalo Ministarstvo kulture,a početkom sljedećeg tjedna Upravno vijeće Javne ustanove „Spomen područje Jasenovac“ raspisat će natječaj za novog ravnatelja.

 

Kutina: Udruga slijepih Grada Kutine i dijela Sisačko-moslavačke županije uputila je javnu zahvalu na postavljanju zvučnih semafora u Kutini koji olakšavaju kretanje slabovidnim i slijepim osobama. U tekstu zahvale stoji:

Iskreno zahvaljujemo u ime Udruge slijepih Grada Kutine i dijela SMŽ za postavljanje zvučnih semafora. Sretni smo što ste prepoznali naš vapaj i naše molbe. To je veliki korak u našim životima koji ovise o pomoći drugih.
Hvala Vam, što ste nam pružili ruku vodilju bar u jednom dijelu naših života.

 

Sisak:  Hrvatsko novinarsko društvo – ogranak Sisačko-moslavačke županije organizira svoj tradicionalni Novinarski bal . Na godišnjoj novinarskoj svečanosti bit će uručena Zlatna pera, nagrade  koje se dodjeljuju autorima čiji su uradci od strane stručne komisije ocjenjeni najboljima.

Tako će i ove godine biti uručena Zlatna pera u kategorijama: fotografija, televizijski snimateljski rad, radijska i televizijska emisija, novinski tekst i prvi puta ove godine i nagrada za najbolji tekst objavljen na portalu. Tijekom svečanosti bit će uručena i priznanja za dugogodišnji rad u struci, kao i posebna priznanja.

 

Sisak: Na tržnici Kontroba u sklopu promocije tradicionalne poljoprivredne proizvodnje u subotu,04. veljače ru u 9 sati počinju „ Dani sira na tržnici Kontroba“, manifestacija koja se tradicionalno odvija početkom veljače, a završava 9. veljače.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.