Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Ministrica Žalac sa županima i regionalnim koordinatorima!

Kako povećati iskoristivost fondova EU?

Kako povećati iskoristivost fondova EU?

U Sisku je održan redovni mjesečni sastanak ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije sa županima i regionalnim koordinatorima, odnosno direktorima županijskih razvojnih agencija. U proteklih nešto više od 100 dana, koliko traje mandat aktualne ministrice, ugovoreno je 49 projekata financiranih sredstvima Europske unije ukupne vrijednosti milijardu i 100 tisuća kn. Kako bi se ta brojka dodatno povećala, sastanci poput današnjeg održavat će se na mjesečnoj bazi, svaki put u drugom gradu, najavila je ministrica Gabrijela Žalac:

 

 

Domaćin, Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić, izrazio je zadovoljstvo najavama novog odnosa prema pitanju ravnomjernog regionalnog razvoja:

 

 

Da je ova vlada odlučna u namjeri stvaranja ravnomjernog i održivog razvoja Republike Hrvatske dokazuje i skoro osnivanje dviju novih Uprava unutar Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije- Uprave za otoke i Uprave za potpomognuta područja. Također će se, dodala je ministrica Žalac, donijeti i novi Zakoni o potpomognutim područjima i o otocima.

 

P1190843P1190842

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.