Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Gradonačelnik Petrinje o blokadi računa Grada

“Riješit ćemo se kostura iz ormara”

“Ovih je dana glavna tema u Petrinji , ali i šire, kroz medije, sad već treća blokada računa Grada od strane Sisačko-moslavačke županije, ovaj put zbog duga od 2,7 milijuna kuna za poslovnu zonu , zbog kojeg se godinama vodio sudski spor.

Pitat će neki zašto to nismo platili i izbjegli neugodnu situaciju, ali kad kao gradonačelnik gledam prioritete, onda sam na prvo mjesto stavio povijesnu priliku da prvo Hrvatski dom vratimo u vlasništvo grada i to za 850 tisuća kuna, iako je prva cijena bila 2,5 milijuna kuna.

Računao sam i na razumijevanje županijske vlasti u tom trenutku, ali što je – tu je! Blokada se dogodila, na žalost mnogih, ali na sreću onih koji javno govore o financijskoj propasti grada i zazivaju nove blokade.

Problem je riješen uključivanjem Ministarstva financija , koje je doznačilo sredstva na račun grada i time zaustavilo daljnju blokadu. Dogovorno je županija od toga uzela 450 tisuća kuna, a ostatak duga ulazi u Sporazum župana i gradonačelnika o vraćanju duga, koji će biti potpisan idući tjedan.

Time će aktualna gradska vlast zaokružiti priču o naslijeđenim dugovima po sudskim sporovima, od 10 milijuna kuna, koji su kao “kosturi ” ispadali iz ormara i koje cijelo vrijeme plaćamo po sporazumima.

Kad tome dodamo još 20 milijuna kuna duga koje je revizorska kuća potvrdila na početku mog mandata ( “clean start”) onda je vjerujem svima jasno u kojim okolnostima radimo i s čim se borimo zadnje 3,5 godine.

O svim dugovima i sporazumima koje sam naslijedio, a čiji sudski epilog tada još nije bio poznat , detaljno ću izvjestiti javnost.”


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.