Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Dodjelom diploma završena škola skijanja na Hrastovici!

Prva, ali ne i posljednja

Prva, ali ne i posljednja

Prigodnom dodjelom diploma završena je škola skijanja na Hrastovici. Kroz prvu školu skijanja prošlo je 40-ero djece, uglavnom početnika – djece bez skijaškog iskustva. U školi koja je trajala sedam dana uspješno su svladani svi osnovni elementi skijanja- pluženje, prolazak zavojem te upotreba vučnice. Kako je došlo do organiziranja škole skijanja na Hrastovici, otkrio je Damir Božićević, skijaški trener:

 

 

P1190627P1190636

 

Desetogodišnji Leon Kobal iz Siska ponosno je primio svoju diplomu za uspješno pohađanje škole. Kako mu ovo nije bio prvi dodir sa skijama, Leon je bio u maloj prednosti pred ostalom djecom:   

 

 

P1190631P1190635

 

Alen Vidović iz Nove Drenčine aktivni je skijaš, a u školu skijanja ove je zime upisao mlađeg sina Andreja. Kako je istaknuo, bilo je to prekrasno iskustvo, ljepše nego u Francuskoj, Austriji ili Sloveniji:

 

 

P1190642

 

Kroz jedino skijalište u Sisačko- moslavačkoj županiji u sezoni prođe oko petsto, šesto ljudi, najvećim dijelom iz Siska, Petrinje i okolnih mjesta, kazao je Jadranko Kobal, dopredsjednik skijaškog kluba „Vrelo“:

 

 

P1190639P1190638

 

Potporu inicijativi pokretanja škole skijanja dao je i gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović:

 

 

P1190628

 

Krajnji cilj je da, dodao je Dumbović, sve generacije- od onih vrtićkih do školskih, upravo na ovom terenu nauče osnove skijanja i dođu u dodir s tim prekrasnim sportom.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.