Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Tri nova ugovora za subvenciju kamata na kredite iz programa “Sisački poduzetnik”!

U tijeku je obrada zahtjeva za četiri ugovora

U tijeku je obrada zahtjeva za četiri ugovora

Tri ugovora za subvenciju kamata na kredite iz programa „Sisački poduzetnik“ vrijednosti preko 2 miljuna kuna potpisana su danas u Gradskoj vijećnici. Potpisanim ugovorima dodijeljene su bespovratne potpore- subvencije kamata na kredite poduzetnicima iz tri različite poslovne grane- ugostiteljstva, frizerskih te veterinarskih usluga. U sklopu programa Grad Sisak osigurao je sredstva za subvenciju kamate, a visina subvencije kamatne stope ovisi o namjeni kredita te iznosi 4 posto godišnje za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata, 3,5 posto godišnje za kupnju nove opreme i 2,5 posto godišnje za financiranje trajnih obrtnih sredstava. Danas potpisanim ugovorima broj odobrenih kredita u 2016.godini popeo se na sedam ukupne vrijednosti 5 milijuna i 395 tisuća kuna. Izrazivši zadvoljstvo činjenicom da je program naišao na dobar odaziv sisačkih poduzetnika, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček najavila je kako će iduće godine on biti i proširen:

 

 

p1190531

 

Sanjin Kramarić suvlasnik je ugostiteljskog obrta Cocktail, restorana naslijeđenog od oca koji uspješno posluje već 26 godina. Kreditna sredstva u iznosu od milijun i 800 tisuća kuna utrošit će na građevinske radove uređenja te nabavu nove opreme:

 

 

p1190533

 

Vlasnica frizerskog salona Image Irena Podkrajšek Radić četvrta je generacija poznatih sisačkih frizerki. Kako bi stvorila što čvršće temelje svojoj kćeri- budućoj petoj generaciji, Podkrajšek Radić podigla je kredit u iznosu od 70 tisuća kuna:

 

 

p1190534

 

Veterinarska ambulanta Anima-Vet iz Sela otvorena je prije 5 godina kada je zaposleno četvero djelatnika. 2016.godinu završavaju s deset zaposlenih, a da će zaposliti i nove ljude nada se i direktor Ivica Pučko:

 

 

p1190537

 

U 2016.godini Grad Sisak je za kreditni fond programa „Sisački poduzetnik“ osigurao 20 milijuna kuna, dok je za subvenciju kamate iz proračuna izdvojio iznos od 800 tisuća kuna. U tijeku je obrada 5 zahtjeva za kreditna sredstva u iznosu od 4 milijuna kn i 9 tisuća kn za, još uvijek, aktualnu godinu.

 

p1190528

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.