Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Grad Petrinja dobitnik Povelje za uzorno provedenu naj akciju 2016.

Za akciju “Zajedno kuhajmo zdravo”

Za akciju "Zajedno kuhajmo zdravo"

Grad Petrinja dobitnik  je Povelje za uzorno provedenu naj akciju 2016. „Zajedno kuhajmo zdravo“. Petrinja se još 2015. uključila u akciju „Gradovi i općine- prijatelji djece“ Saveza društava Naša djeca Hrvatske, a nagrada koja je ovih dana stigla u Petrinju samo je jedna od aktivnosti na putu dobivanja statusa grada- prijatelja djece.

Gradonačelnik Petrinje i predsjednik Koordinacijskog odbora Grad prijatelj djece Darinko Dumbović zahvalio se svima koji su vjerovali u ovaj projekt i ideju koju je  predložio prije dvije i pol godine. „Bila je to ideja o pokretanju formalne inicijative za dobivanje statusa grada- prijatelja djece. Zašto baš djece? Zato jer je upravo odnos prema našim najmlađima ono što grad čini gradom“, rekao je Dumbović:

 

 

p1180631

 

Naglasivši kako cijelo vrijeme od preuzimanje mandata pokušava realizirati projekte koji za cilj imaju poboljšanje statusa djece u Petrinji, gradonačelnik je izrazio uvjerenje kako je Petrinja već trebala dobiti status Grad- prijatelj djece:

 

 

Izabela Žilić, pročelnica Upravnog odjela za financije, podsjetila je kako u Petrinji, prema podacima posljednjeg popisa stanovništva, živi više od pet tisuća djece. Radi njih je i imenovan Koordinacijski odbor sastavljen od pojedinaca iz svih dijelova društva, od organizacija koje se bave djecom do policije i udruga civilnog društva:

 

 

p1180633

 

Marina Kušan Hadžić, predsjednica Centra Humanika, jednog od inicijatora akcije „Zajedno kuhajmo zdravo“ istaknula je da u udruzi intenzivno rade na promicanju zdrave prehrane i zdravog načina života, pogotovo kad su u pitanju djeca:

 

 

p1180636

 

Od 550 gradova i općina u Republici Hrvatskoj, njih samo 111 sudjeluje u ovoj akciji, dok tek njih 50 ima status grad- prijatelj djece.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.