Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Klub Žabica proslavio 35.obljetnicu djelovanja!

Klub Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Grada Siska

Klub Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Grada Siska

Na tradicionalnom božićnom balu u holu Osnovne škole 22.lipnja obilježena je 35.obljetnica Kluba Žabica, kluba koji djeluje u okviru Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Grada Siska. Klub Žabica najstariji je klub u Republici Hrvatskoj za odrasle osobe s intelektualnim teškoća starije od 21.godine. Osnovan je u vrijeme kada takve osobe nisu bile obuhvaćene nikakvim odgojno- obrazovnim programom i to kao Klub osoba s mentalnom retardacijom, kaže Zlatica Vrbančić, predsjednica Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Grada Siska. Te su osobe bile prepuštene same sebi ili, u najboljem slučaju, svojim obiteljima:

 

 

p1190190

 

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Grada Siska sljedeće godine obilježit će 50 godina uspješnog djelovanja. Kroz svoj je rad potaknula rješavanje mnogih pitanja vezanih uz probleme osoba s intelektualnim teškoćama, od rehabilitacije do integracije u zajednicu:

 

 

p1190192

 

Odnosom Grada Siska prema Udruzi Vrbančić je zadovoljna. Grad financira njihove aktivnosti i na tome su im zahvalni. No ono što ostaje neriješeno jest pitanje neadekvatnog prostora:

 

 

p1190199

 

Udruga broji 25 odraslih i 12-ero „malih“ članova- djece predškolske dobi organiziranih u mali Klub Žabica koji djeluje od 2000.godine:

 

 

p1190219

 

Čestitku udruzi na uspješnom radu Kluba uputio je sisački dogradonačelnik Marko Krička:

 

 

p1190196

Njemu se pridružio i pročelnik županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i branitelje Darko Srbljanin:

 

 

p1190193

 

Vrbančić, predsjednica udruge u trećem mandatu, zadovoljna je odnosom društva prema osobama s intelektualnim teškoćama. Kako kaže, napredak u porastu svijesti se vidi. Ljudi su informiraniji, a i sami roditelji su puno aktivniji u brizi oko razvoja i napretka svoje djece. Sve to daje nam vjeru kako će i naša udruga u budućnosti bilježiti nove uspjehe i nove velike obljetnice, zaključila je Vrbančić.

 

p1190200p1190204p1190211p1190215

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.