Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Uspjeh medija s područja Sisačko-moslavačke županije!

Zajedništvo nakladnika

U Grand Hotelu 4 opatijska cvijeta  pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović u četvrtak, 22. studenog započeli su 9. DANI ELEKTRONIČKIH MEDIJA, 22. dani radija, 9. dani televizija i 9. dani interneta.

Do 24. studenog na različitim tematskim konferencijama, panelima i predavanjima okupit će se veliki broj radijskih i televizijskih nakladnika te medijskih stručnjaka, čije će rasprave unaprijediti položaj elektroničkih medija u hrvatskom medijskom prostoru.

Organizatori su Hrvatska udruga radija i novina – HURIN, Nacionalna udruga televizija – NUT i Agencija za elektroničke medije – AEM. Službeno otvaranje, uz prigodne govore organizatora i pokrovitelja je  u srijedu 23. studenog, nakon čega slijedi niz tematskih panela.

Kao i svake godine, tako su i ove , večer prije službenog otvorenja  , dodjeljene i godišnje HURIN-ove novinarske i radijske nagrade,te priznanja za 10, 20 i 50 godina rada nakladnika.

 

image00024

 

Nakladnici s područja Sisačko-moslavačke županije iznimno uspješni. Radio Banovini  i Radio postaji Novska Zlatni miš u kategoriji najbolje internet stranice, Radio Quirnusu nagrada u kategoriji Najbolje akcije

 

 

Kolegi  Ivici Miokoviću s Petrinjskog radija Nagrada za životno djelo. Ovo je ujedno prvi puta da jedan novinar s područja Sisačko-moslavačke županije dobio ovu prestižnu HURIN-ovu nagradu za životno djelo. Ivica Mioković na samom početku radio je kao vanjski honorarni suradnik Petrinjskog radija od 1980.godine, a od 1.listopada 1982.godine postaje stalni zaposlenik Petrinjskog radija kada je obavljao poslove tonskog realizatora, urednika i radijskog voditelja.

 

 

„Čuli smo i ovdje neposredno sa same govornice, ukoliko se ne misle baviti ozbiljno ovim poslom, ovo je posao koji traži cijelu osobu, posao koji ne bira ni vrijeme ni trenutak, posao u kojem treba dati cijeloga sebe i onda može uspjeti.  Ja ću upotrijebiti ono što upotrebljavam staru šablonu, kada zatvorim vrata redakcije s unutarnje strane, ne razmišljam kada ću ih zatvoriti s vanjske“, rekao je Mioković.

 

image00021

 

Uz direktore, vlasnike i urednike ovih medija laureatima su se pridužili i čestitali im i novljanski gradonačelnik Vlado Klasan , te saborski zastupnik i gradonačenik Petrinje Darinko Dumbović koji je čestitavši svim nagrađenima posebno ponosan na Ivicu Miokovića, kolegu s Petrinjskog radija, dobitnika nagrade za životno djelo

 

 

op-3

 

Dumbović je na nagradi čestitao i Radio Quirinusu

 

 

Predsjednica Hrvatskog novinarskog društva – ogranka Sisačko-moslavačke županije i urednica programa Radio Quirinusa Karmen Valenta  također je čestitala laureatima posebno istaknuvši zajedništvo svih kolega

 

 

Svim laureatima čestitao je i predsjednik HURIN-a Robert Veseljak istaknuvši kako su nagrade ponos svakog dobitnika. „Moja želja je da bude više kandidata, moja želja je da u narednim godinama bude i važnijih i većih nagrada. Volio bih da nas više sudjeluje, da dignemo sve ovo na višu razinu. Ta vrsta priznanja kojeg primiš od svoje strukovne organizacije, je veliko priznanje. To je ocjena nečijeg rada“, rekao je Veseljak.

 

image00012


 

 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.