Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Županija sufinancira skelski promet u Općinama Sunja i Martinska Ves

Pomoć iznosi 100 tisuća kuna

Pomoć iznosi 100 tisuća kuna

Ugovore o financiranju troškova redovitog rada plovila te održavanja i uređenja skelskih prilaza u Općininama Sunja i Martinska Ves potpisali su danas Sisačko- moslavački župan Ivo Žiniž i načelnici Grga Dragičević i Stjepan Ivoš. Ugovorom, koji se potpisuje drugu godinu zaredom, osigurana je pomoć Županije od 100 tisuća kuna u financiranju troškova skelskog prometa.

Važnost skelske prometne veze za dvije Općine od neprocjenjive je važnosti. U Općini Sunja bez pomoći Županije i Ministarstva prometa, pomorstva i veza koji već tradicionalno sudjeluju u financiranju troškova skelskog prometa ne bi bilo moguće osigurati minimalne uvjete potrebne za svakodnevni život građana. To je bio vidljivo i tijekom Domovinskog rata kada su skelskim prijelazom prevoženi učenici u osnovnu školu Gušče, kaže načelnik Općine Sunja Grga Dragičević:

 

 

p1170272

 

Županija je pomogla i u financiranju drugih projekata na području Sunje- izgradnja mrtvačnice u Donjom Hrastovcu i ponovno otvaranje ginekološke ambulante nakon niza godina primjeri su te pomoći na kojoj smo mi zahvalni županu, nastavio je Dragičević.

Poput Sunje, i Općina Martinska Ves od svog osnutka ima problema s održavanjem skelskih prilaza i prometa. Načelnik Općine Martinska Ves, Stjepan Ivoš navodi da troškovi održavanja dviju skela koje povezuju lijevu i desnu stranu Općine, a bez kojih bi komunikacija među njima bila znatno teža, predstavlja velik trošak za proračun Općine- godišnje oko 500 tisuća kuna:

 

 

p1170273

 

Skela je prometno sredstvo koje se koristi iz potrebe, prijveoz između dviju obala u Općinama Sunja i Martinska Ves trebao bi se odvijati preko mosta, ali o toj investiciji zasad nema financijskih sredstava, istaknuo je Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić:

 

 

p1170275

 

Župan je također izrazio uvjerenje kako će ovaj ugovor biti uvod u još kvalitetniju suradnju Županija i Općina Sunja i Martinska Ves sa čime su se složila i dva načelnika.

 

p1170268

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.