Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

U Slabinji otvoreno dječje igralište!

Inicijator uređenja igrališta je Zaklada “Hrvatska bez mina”

Inicijator uređenja igrališta je Zaklada "Hrvatska bez mina"

Ravnomjerni razvoj Sisačko- moslavačke županije jedan je od najvažnijih ciljeva aktualne županijske vlasti. Da se na njegovom ostvarenju zaista i radi, pokazuje i današnje otvaranje dječjeg igrališta u mjestu Slabinja u Općini Hrvatska Dubica. Tek drugo dječje igralište u Općini Hrvatska Dubica otvoreno je uz pomoć Zaklade „Hrvatska bez mina“, a obzirom da se godišnje u naselju Slabinja u prosjeku rodi pola od ukupnog broja rođenih na području Općine Hrvatska Dubica, ne čudi veselje koje je igralište izazvalo kod stanovnika Slabinje. Ivanka Roksandić, predsjednica Skupštine Sisačko- moslavačke županije:

 

 

p1170415

 

Uređenje igrališta, izgrađenog na području očišćenom od mina, potaknuli su odgovorni iz Zaklade „Hrvatska bez mina“. Robert Kajušić, predsjednik Upravnog odjela Zaklade i sam je u ranoj mladosti doživio nesreću na neoznačenom minskom području:

 

 

Sisačko- moslavačka županija jedna je od minama najzagađenija županija u državi. Posebno su zagađena pogranična područja poput Hrvatske Dubice, a osim nedostatka financijskih sredstava, ono što otežava sanaciju minskih terena jest i nedovršen proces povratka izbjeglih i prognanih, ističe Dražen Jakopec, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje:

 

 

p1170413

 

Hrvoje Debač, v.d. ravnatelja u Uredu za razminiranje Vlade Republike Hrvatske, naglasio je da se protuminsko djelovanje često zaboravlja i da ono ne obuhvaća samo fizičko razminiranje, odnosno fizičko uklanjanje mina:

 

 

p1170414

 

U izgradnji i opremanju dječjeg igrališta sudjelovali su i brojni donatori.

 

p1170408p1170410

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.