Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Gradonačelnik Dumbović predstavio tri projekta vrijednosti 7 milijuna kuna

DIC, nerazvrstane ceste i Vidikovac…

DIC, nerazvrstane ceste i Vidikovac...

Tri projekta koja bi trebala podići kvalitetu života stanovnika petrinjske okolice predstavljena su u prostorijama Lovačke udruge Fazan. Radi se o projektima rekonstrukcije i dogradnje zgrade DIC-a- „Dječjeg istraživačkog centra” u Prnjavoru Čuntićkom, izgradnji vidikovca na Hrastovičkoj gori te projektu rekonstrukcije nerazvrstanih cesta Petrinja-Cepeliš-Hrastovica. Projekti čija vrijednost iznosi približno sedam milijuna kuna već su odmaknuli u realizaciji jer su lokacijske i građevinske dozvole dobivene, a jedino je DIC u fazi idejnog rješenja, otkrio je Darinko Dumbović, gradonačelnik grada Petrinje:

 

 

Projekti se nadovezuju jedan na drugi čineći tako obuhvatniji projekt ruralnog razvoja, rekao je Ante Marić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i komunalne djelatnost. Marić je istaknuo i kako su već spremni novi projekti koji će se prijavljivati na manje natječaje jer je to jedini način da se osigura maksimum financijskih sredstava za njihovu provedbu:

 

 

Vera Kaurin, voditeljica Odsjeka za razvoj i komunalne doprinose istaknula je kako je glavni projekt rekonstrukcije nerazvrstanih cesta u dužini od 4 km dovršen i prijavljen na program ruralnog razvoja:

 

 

 Kaurin je najavila i početak realizacije projekta kojim će se upotpuniti turistička ponuda na Hrastovičkoj gori, a odnosi se na izgradnju poučnih staza s dva odmarališta. Time će se, osim brige za okoliš, ostvariti i naši ciljevi o privlačenju većeg broja Petrinjaca i turista u ovo područje, zaključila je Kaurin.

 

IMG_0297

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.