Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Grad Glina i Općina Topusko sufinanciraju asfaltiranje makadamskog kolnika na cesti kroz Gređane

Put prema Topuskom skratit će se za 5 km

Put prema Topuskom skratit će se za 5 km

U Glini je danas potpisan ugovor o sufinanciranju održavanja cesta na području grada Gline i općine Topusko. Vrijednost projekta je 2 milijuna 989 tisuća kuna od čega će gotovo milijun kuna osigurati ŽUC, Grad Glina milijun i 287 tisuća kuna i Općina Topusko 202 tisuće kuna. Ravnatelj Županijske uprave za ceste Stipo Šapina:

 

 

P1160723

 

Sisačko- moslavačka županijska uprava za ceste upravlja s 1308 km cesta što je jedna od najdužih cestovnih mreža u Hrvatskoj. Poslovanje je proteklih godina uz stalno smanjenje državnih sredstava bilo iznimno teško, a danas joj je jedini izvor prihoda ostao onaj od registracije motornih vozila. Ta sredstva nisu dovoljna za financiranje potreba te su zajedno pokrenuli projekt zajedničkog sufinanciranja sa zainteresiranim gradovima i općinama.

 

 

Načelnik Općine Topusko Vlado Muža nije dvojio treba li prihvatiti inicijativu Županijske uprave za ceste o zajedničkom sufinanciranju projekta:

 

 

P1160725

 

Ceste u Glini su u prilično lošem stanju, priznao je gradonačelnik Stjepan Kostanjević. U njegovom mandatu asfaltirano je  oko 2 kilometra cesta, a toliko je još u planu. Ovo je mali, ali bitni korak u tom planu, poručio je Kostanjević:

 

 

P1160727

 

Ravnomjerni razvoj svih dijelova naše županije jedan je od mojih prioriteta, rekao je Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić. Ovdje je riječ o prometnoj infrastrukturi, ali ona je bitna jer je osnovni preduvjet za bilo kakvu gospodarsku aktivnost:

 

 

P1160731

 

Radovi bi trebali započeti početkom rujna, a rok izgradnje je 60 dana.

 

P1160737

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.