Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Sisačko-moslavački župan u radnom posjetu Gradu Kutini

Razgovor o problemima i izazovima…

Razgovor o problemima i izazovima...

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić održao je danas u Kutini radni sastanak s gradonačelnikom Kutine Andrijom Rudićem. Na sastanku su, kako je istaknuo gradonačelnik Rudić, razriješeni neki izazovi i problemi koji su postojali, a tiču se građana s područja grada Kutine i predmet su županijskih službi.

Tako je jedna od tema sastanka bila i pitanje Hitne medinske pomoći, odnosno problem zaključavanja vrata prilikom odlaska tima na intervencije:

 

 

Na sastanku je bila riječ i o financiranju pojačanog održavanja županijskih cesta, za koje je Županija, zbog teške financijske situacije Županijske uprave za ceste, predložila svim gradovima i općinama financiranje od pedeset posto. Iako Rudić, kako ističe, nije bio zadovoljan ovim modelom, nakon višemjesečnih dogovora i razgovora, došlo je do potpisivanja sporazuma za obnovu županijskih cesta:

 

 

Na temu održavanja županijskih cesta, župan Ivo Žinić rekao je kako je ovakav model financiranja posljedica smanjenih sredstava na državnoj razini:

 

Jedna od važnih tema sastanka bila je i problem koncesijske naknade koju plaća Petrokemija Kutina. Andrija Rudić:

 

 

„Ono što bih posebno volio istaknuti u vezi ovog sastanka jest naša inicijativa da se za sljedeću godinu postigne sporazum i oko zajedničkog poticanja gospodarstva“, nastavio je gradonačelnik:

 

 

Župan je dodao kako već sada dobar dio gospodarstvenika koristi županijske poduzetničke kredite i poticajne mjere:

 

 

Nakon radnog sastanka, uslijedio je obilazak uređenih ambulanti Doma zdravlja Kutina te tvrtke Klik par d.o.o. u Poslovnoj zoni II. Također, župan i gradonačelnik sa suradnicima obišli su i kutinski Gradski trg, lokaciju buduće „zgrade branitelja“, čijom će se izgradnjom u potpunosti razriješiti pitanje stambenog zbrinjavanja stradalnika Domovinskog rata s područja grada Kutine.

 

P1160506 P1160510

P1160518 P1160522

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.