Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

“Vi niste Grad” – poručuju braniteljske Udruge iz Novske gradonačelniku Klasanu!

Klasan: “Razmotrit ćemo da li ćemo dati ili nećemo dati…”

Klasan: "Razmotrit ćemo da li ćemo dati ili nećemo dati..."

Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata,  HVIDRA-a Novska, Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, Udruga udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata Novsku, obavijestiti će Vladu Republike Hrvatske, gradove prijatelje s kojima je potpisan sporazuma o prijateljstvu, ministra branitelja i sve nadležne institucije o svemu što im se događa u komunikciji s gradonačelnikom grada Novske Vladom Klasanom. Informirale su ove udruge o svojoj namjeri javnost na tiskovnoj konferenciji održanoj u srijedu,18.svibnja u Novskoj.

– Posljednjih dana svjedoci smo neviđenih napada gradonačelnika Novske na pojedine osobe, istaknuta osobe raznih Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, građane Grada Novske, na koje bezrazložno vrši pritisak i od kojih su pojedini pozivani zbog izjava na policiju, rekao je Ivica Vulić, predsjednik HVIDRE Novska.

 Tome je prethodio nedavni gradonačelnikov istup na godišnjoj skupštini roditelja poginulih hrvatskih branitelja i reakcija predstavnika ostalih tri Udruga na njegovo objašnjenje „zašto im nisu dodijeljena sredstava za programe za kupnju svijeća i vijenaca“.

– Na ono što je rekao roditeljima i svima nazočnima reagirao sam rekavši „gradonačelnik bezočno laže“, a oglasili su se i drugi. Poslije toga, gradonačelnik Klasan na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Novske, prijeti policijom. Ne znam na osnovu kojih informacija najavljuje istragu po „službenoj dužnosti“, a  predstavnici braniteljskih udruga pozivaju se na razgovor na policiju, kaže Vulić.

Navodi da su na policiju osim njega zvani Ana Kaurin, predsjednica Udruge udovica hrvatskih branitelja, a zbog reakcije na poziv njegove majke na razgovor u policiju i njen sin, te Mario Kasumović, predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Novske.

Nabrajajući situacija kroz tri godine u kojima ih gradonačelnik vrijeđa, ponižava i napada, Vulić naglašava, kako se ovakvo što se nije događalo još iz vremena prije osamostaljenja Hrvatske. Ističe i kako su više puta pozivali na ispriku i nastavak suradnje no takvo što se nije dogodilo.

Zbog gradonačelnikovog odgovara na sjednici Gradskog vijeća oko  korištenja Sportske dvorane i bine za izvođače, što su Udruge iz Domovinskog rata  tražile za pripremani humanitarni koncert „Obnove vodotornja u Vukovaru“,  „da mogu očekivati adekvatan odgovor i rješenje kakvo i zaslužujete“, ponovno je pojačalo tenzije.

Podsjetimo, humanitarni koncert za „obnovu vodotornja u Vukovaru“, događaj koji priprema više novljanskih  Udruga iz Domovinskog rata, roditelji poginulih hrvatskih branitelja, obitelji, Udruga dragovoljaca Grada Novske i podružnice HŽ Domovinskog rata, kao i HVIDRA Novska, upitno je hoće li se održati.

Na prošloj  sjednici Gradskog vijeća Grada Novske, vijećnik Ivica Vulić i predsjednik  HVIDRE Novska, uputio je i pitanje gradonačelniku Vladi Klasanu. Vulić kaže kako već imaju pristanak izvođača da nastupe na ovom humanitarnom koncertu, no nemaju niti jedan pozitivan odgovor na zamolbe koje su uputili nadležnima u gradu.


udruge novska 2


Kao datum održavanja koncerta određen je petak 3. lipnja, a trebao bi se održati u Sportskoj dvorani , no kako organizatori još uvijek nisu dobili potvrdu oko korištenja dvorane, a „zapelo“ je i oko bine za izvođače, sve je neizvjesno.

– Dopis sa zamolbom 19. travnja uputili smo ravnateljici Srednje škole Novske, njen odgovor i razumijevanje za našu namjeru dobili smo nekoliko dana kasnije. U odgovoru nas je uputila i na proceduru kako bi došlo do potpisivanja ugovora oko korištenja dvorane no do toga još nije došlo. Kao odgovor na dopis „Novokomu“ upućeni smo, „da se obratimo na gradonačelnika Klasana“. Tako smo i učinili, zaključuje Vulić.


klasan


U odgovoru vijećniku, gradonačelnik napominje da je „bina u vlasništvu Grada“



Pozitivni odgovori na Zamolbe nisu dobiveni pa su organizatori primorani zbog obveza prema izvođačima, otkazati najavljeni humanitarni koncert. Gradonačelniku su poručili „Vi niste Grad  Novske, imovina Grada  nije vaša, niste je vi kupili“. Pozivaju ga i da javno sučele argumente kao i „da si pročita Deklaraciju o Domovinskom ratu koju je donio Hrvatski Sabor.“


 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.