Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Petrinjski vatrogasci kod gradonačelnika

„Uvijek ste prvi kad treba!“

„Uvijek ste prvi kad treba!“

Na blagdan njihova zaštitnika sv.Florijana,gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović ugostio je danas u Maloj gradskoj vijećnici petrinjske vatrogasce.

Predstavnicima županijske i gradske Vatrogasne zajednice te DVD-a koji djeluju na području Petrinje čestitao je njihov Dan, poželjevši im što manje posla.

 

P5040017

 

Kroz različite situacije – od požara do poplava, vatrogasci šalju snažnu poruku zajedništva, rekao je Dumbović.

 

 

Podsjetio je Dumbović i na skrb vatrogasaca o mladim generacijama.Dokaz tomu su i nastupi na brojnim natjecanjima kao i uspjesi koje na njima polučuju.Komunikaciju između vatrogasaca i Grada ocijenio je dobrom.“Naravno“, kaže Dumbović, „ta komunikacija može biti još bolja, pogotovo kada su u pitanju obveze Grada prema vatrogascima.

 

 

„Vi ste nezaobilazni faktor života i sigurnosti u gradu Petrinji bez obzira radite li ovaj posao profesionalno ili dobrovoljno.Sigurnost građana je u velikoj mjeri i u vašim rukama“, rekao je okupljenim vatrogascima gradonačelnik Dumbović.

U ime petrinjskih vatrogasaca, obratio se predsjednik Vatrogasne zajednice grada Petrinje, Ivan Palaić.

 

P5040018

 

 

Palaić je, između ostalog podsjetio i tko je bio sv.Florijan te zašto ga vatrogasci slave kao svog zaštitnika, a petrinjskim se vatrogascima i vatrogascima naše županije čestitkom obratio i predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije Mijo Brlečić.

 

P5040028

 

 

„Sveti Florijan  je zaštitnik od vatre i od poplava“, rekao je Brlečić izrazivši nadu da ove godine poplava neće biti.Pohvalio je zajedništvo petrinjski vatrogasaca te dodao:

 

 

Vatrogasci su uvijek spremni pomoći svojim bližnjima, rekao je Brlečić, koji je izvijestio i o posjetu hrvatskih vatrogasaca Europskom parlamentu u Bruxellesu kamo su predstavnici Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice SMŽ putovali na poziv zastupnice u Europskom parlamentu Marijane Petir, u godini u kojoj Hrvatska vatrogasna zajednica slavi svoju 140.obljetnicu.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.