Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Otvoreni 8. susreti Sekcije restauratora i preparatora Hrvatskog muzejskog društva

Uvod u obilježavanje Međunarodnog dana muzeja

Uvod u obilježavanje Međunarodnog dana muzeja

U Gradskom muzeju Sisak danas su otvoreni 8. susreti Sekcije restauratora i preparatora Hrvatskog muzejskog Društva. Program susreta, koji će se održavati do sutra, 6. svibnja,  sastoji se od niza stručnih predavanja o ovom važnom segmentu muzejske djelatnosti koja se bavi očuvanjem, zaštitom i istraživanjem kulturne baštine, a domaćin ovih susreta, Gradski muzej Sisak, ugostit će muzejske restauratore i preparatore iz cijele Hrvatske.

Kako je Gradski muzej Sisak već aktivan u očuvanju kulturne baštine, ravnatelj muzeja Vlatko Čakširan istaknuo je kako muzej ima sve uvjete porebne za održavanje ovih susreta:

 

 

U programu sudjeluje oko 40 stručnjaka iz gotovo svih hrvatskih muzeja, a koji je cilj ovakvog okupljanja rekla nam je koordinatorica sekcije Mirta Pavić:

 

 

Otkrila nam je i zašto se ovogodišnji skup održava upravo u Sisku:

 

 

U sisačkom muzeju  trenutno se radi na stvaranju boljih uvijeta za konzervatorsku i restauratorsku djelatnost, rekao je Neven Peko, konzervator i restaurator u Gradskom muzeju:

 

 

U sklopu programa otvorena je i izložba plakata sa tridesetak radova iz petnaest muzejskih i galerijskih ustanova iz cijele Hrvatske na kojima su prikazani postupci zaštite, restauriranja i istraživanja brojnih predmeta iz različitih razdoblja.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.