Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Petrinjski sajam zdravlja

Ove godine posvećen dijabetesu

Ove godine posvećen dijabetesu

U Petrinji je danas,uoči Svjetskog dana zdravlja koji se obilježava 7.travnja, održan „Petrinjski sajam zdravlja“.Ovogodišnji Svjetski dan zdravlja posvećen je dijabetesu,a posjetitelji petrinjske tržnice danas su imali priliku besplatno izmjeriti tlak,šećer,masnoće u krvi te dobiti edukativne materijale i stručne savjete.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

„Ovo je treći Sajam zdravlja koji se organizira u Petrinji“, podsjetila je prim. Marina Kovač, dr. med., koordinatorica za zdravstvene projekte na području Grada Petrinje.

 

 

Dijabetes,kronična, nezarazna bolest danas u svijetu već poprima karakteristike epidemije,kaže doktorica Kovač.

 

 

Kakva je zdravstvena slika Petrinjaca? Vode li računa o svome zdravlju?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Na petrinjskom sajmu zdravlja sudjelovao je danas i Centar za poboljšanje kvalitete življenja i razvoj ljudskih vrijednosti „Humanika“.Predsjednica Centra je Marina Kušan Hadžić.

 

 

Hrana koju konzumiramo ima važnu ulogu u očuvanju zdravlja.Prevladava uvjerenje kako se na petrinjskom i širem banovinskom području jede uglavnom „teška“, masnija hrana, uz puno mesa.

 

 

Predsjednica „Humanike“ otkrila je i što bi bilo dobro konzumirati za regulaciju razinu šećera u krvi.Upravo takav jelovnik članovi ove Udruge ponudili su danas i posjetiteljima petrinjske tržnice.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Osim „Humanike“ na današnjem Petrinjskom sajmu zdravlja sudjelovale su i udruge „Naš život“ i „Pomoć u kući starim osobama“ te Tim za prevenciju Neuropsihijatrijske bolnice „Dr.Ivan Barbot“ iz Popovače.

 

Zdravstvene akcije nastavit će se organizirati, najavila je koordinatorica za zdravstvene projekte na području Grada Petrinje,liječnica Marina Kovač.

Podsjetila je da su u ožujku održane dvije humanitarne akcije prodaje narcisa kako bi se prikupila sredstva za ponovni dolazak pokretnog mamografa.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.