Stanje sigurnosti u Petrinji je vrlo dobro, iako ono uvijek može biti i bolje, zaključak je to danas održanog sastanka petrinjskog Vijeća za prevenciju. Najbolji dokaz tomu je i upravo objavljen podatak prema kojemu se Petrinja plasirala među 5 najsigurnijih gradova u Hrvatskoj.

To nas čini ponosnim, ali nas ne smije uspavati. Moramo pojačati napore kako bismo našim građanima omogućili još veću sigurnost, istaknuo je gradonačelnik Darinko Dumbović te najavio i daljnje korake prema tom cilju:

 

 

Načelnik Policijske postaje Petrinja, Dragan Josipović, iznio je podatke o ovogodišnjem radu policijskih službenika koji jasno pokazuju zašto se Petrinja plasirala među 5 najsigurnijih gradova u Hrvatskoj:

 

 

U prva tri mjeseca ove godine zabilježeno je 57 kaznenih djela što je porast za 17.5% u odnosu na prva tri mjeseca prošle godine kada je evidentirano 47 kaznenih djela:

 

 

Kategorija s kojom nismo zadovoljni je ona o prometnim nesrećama, nastavio je Josipović. U prva tri mjeseca taj je broj povećan u odnosu na prošlu godinu, ali radimo sve kako bismo smanjili taj broj i omogućili našem gradu ostanak među najsigurnijim gradovima u državi i ove godine, zaključio je Josipović.

Petrinja među 5 najsigurnijih gradova u Hrvatskoj!
0.00(0 glasova)
Komentara(0)

Napišite komentar