Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Najavljena 10. Petrinjska kobasijada – ove godine po prvi će se put kušati kobasice od banijske šare svinje!

Subota, 23.travnja…

Subota, 23.travnja...

Na sastanku održanom na inicijativu petrinjskog gradončelnika dogovorene su završne pojedinosti oko održavanja 10.tradicionalne Petrinjske kobasijade. Ovogodišnja jubilarna deseta Kobasijada održat će se u subotu, 23.travnja kada će brojna obiteljska poljoprivredna gospodarstva na petrinjskom središnjem trgu prezentirati vrijedan rad svojih članova u protekloj godini. Uvjerenje da poznata petrinjska gostoljubivost neće izostati niti ove godine izrazio je gradonačelnik Petrinje, Darinko Dumbović te pozvao sve na još jednu dobru feštu:

 

 

P1140949

 

Marijeta Grabovac Zec, viši stručni suradnik za poljoprivredu i ruralni razvoj u upravi Grada Petrinje, otkrila je detaljan program manifestacije:

 

 

P1140953

 

U subotu, 23.travnja, obilježit će se i Dan planeta zemlje, pa će na Trgu hrvatskih branitelja biti, ne samo ukusna i humanitarna, već i zelena atmosfera. Njen vrhunac očekuje se u 19 sati, najavila je Grabovac Zec:

 

 

U Gradu Petrinji kao organizatoru kobasijade ove su se godine posjetiteljima potrudili  prezentirati nešto novo, pa će se tako među uzorcima na stolovima naći i suhe kobasice od banijske šare svinje. To je projekt na kojem Grad radi već više od godinu dana, a koji uključuje revitalizaciju banijske šare svinje kao jedine autohtone pamsine životinja na području Banovine, naglasio je Ante Marić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i ruralni razvoj:

 

 

P1140955

 

Svi koji žele sudjelovati na kobasijadi, uzorke kobasica mogu dostaviti u petak, 22.travnja, u vremenu od 8 do 21 sat i u subotu od 8 do 12 sati, naglašeno je na konferenciji.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.