Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Izvještajna skupština Udruge roditelja poginulih branitelja

Bolest, tuga i godine čine svoje – od 623 ostali na 212 članova

Bolest, tuga i godine čine svoje – od 623 ostali na 212 članova

U Sisku je danas održana 19. izvještajna skupština Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije.

Predsjednik ove Udruge Ante Živković, napomenuo je kako se broj živućih članova iz godine u godinu smanjuje.Od 623 člana koliko je Udruga brojala kada su osnovani, danas su ostali na 212 članova.Proživljene životne traume, ali i godine i bolesti čine svoje.

 

 

Ipak,Udruga nastoji biti aktivna, jer kako kažu, čuvajući uspomene na svoje najmilije, čuvaju dignitet Domovinskog rata.Svojim članovima nastoje pomoći koliko i kako mogu – primjerice pri odlasku liječnicima, oko prijevoza i slično.Međusobno druženje, ali i upoznavanje roditelja sa sličnim sudbinama iz drugih krajeva Hrvatske također im je važno.

 

 

P1150414

 

Skupštini Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije nazočio je i župan Ivo Žinić.Naglasio je kako su ovakva okupljanja uvijek emotivna jer podsjećaju na one koji su za samostalnu i slobodnu Hrvatsku dali ono najvrednije – svoje živote.Obećao je kako će Županija i dalje podupirati rad Udruge.

 

 

Suradnju sa Županijom, predsjednik Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije Ante Živković ocijenio je dobrom.Kada je riječ o suradnji s gradovima – primjera ima različitih – i dobrih i loših.Posebno dobru suradnju imaju s Gradom Popovača, istaknuo je Živković.

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.