Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

HNK Segesta – snažna potvrda sisačkog identiteta

Stara dama – to znači ustati s poštovanjem, ustupiti joj mjesto, to znači pružiti joj ruku…

Stara dama – to znači ustati s poštovanjem, ustupiti joj mjesto, to znači pružiti joj ruku...

Kada je Ivo Stipičić 1906 godine donio kući u Sisak sve petice, a imao je 13 godina i bio je gimnazijalac dočekala ga je najljepša nagrada – nogometna lopta.I taj poklon bio je početak sisačke nogometne priče koja se danas zove HNK „Segesta“ , klub koji je simbol grada Siska , koji je dio života Siščanki i Siščana i snažna potvrda sisačkog identiteta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaključak je ovo u utorak, 12. travnja održane tribine pod nazivom „Segesta – politička igračka ili snažna potvrda sisačkog identiteta“ koju je organizirao sisački HNS –LD , kao treću u nizu tribina otvorenih za građane Siska.

Ova je okupila velik broj građana. Predsjednik sisačkih narodnjaka Vlado Andučić

Ljudi su vrlo odgovorno, zaključio je Andučić, pristupili problemu i uvjeren sam da smo korak bliže rješenju problema.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

O svemu s čim se suočava Uprava ovoga kluba već se pisalo, Segesta je bila tema tiskovnih koferencija političkih stranaka koje djeluju u Gradskom vijeću grada Siska . Čini se  kako su vijećnici u gradskom vijeću, bez obzira na političku opciju , oni koji su nazočili ovoj tribini , poslali jasnu poruku suglasja – Segesta mora nastaviti s radom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tribini je nazočio i Zorislav Srebrić  direktor svih reprezentacija Hrvatskog nogometnog saveza

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na svoje dane proveden u Segesti ili kao igrači ili kao treneri  podsjetili su Husein Bobić-Bobe- igrač od 1966-1971., a nakon toga uspješan trener dvadeset godina .

Milan Radojčić – Strikan – igrao je za a prvu postavu Segeste od 1969-1980.

Na dane provedene aktivno u ovom klubu podsjetio je i Ivica Milinković I–Baja koji je  1974. bio u juniorima,a od 1980. do 1991. u prvoj Segestinoj postavi.

Bio je predsjednik kluba kad je Segesta slavila 100 godina.

Roko Prša i Dino Eberl igrači su u današnjoj prvoj postavi

Umjesto zaključka: Možete li zamisliti koliko bi snažan bio ovaj grad kada bismo ponovo na njegove ulice i u njegova dvorišta vratili entuzijazam tih godina kada je osnovana Segesta?

Zamislite si mladiće koji na trening idu kroz grad,  u rukama noseći golštange i ostalu opremu i traže livadu na kojoj će zaigrati, jer se nije znalo gdje će moći trenirati i tko će ih  na svoju livadu pustiti.

Koja je snaga i poruka u riječima  Stara dama. Stara dama – to znači ustati s poštovanjem , ustupiti joj mjesto, to znači pružiti joj ruku … Poruka mladih igrača


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.