Topusko je i ove godine bilo domaćin manifestacije „Zlatna pčela”, odnosno 16.Dana meda kao i 11.županijskog ocjenjivanja meda. Manifestaciju je organizirala Zajednica udruga pčelara Sisačko-moslavačke županije i Turistička zajednice Općine Topusko.

Zadovoljstvo cijelom manifestacijom izrazio je Slavko Kaurić, predsjednik Zajednice udruge pčelara naše županije. „Imali smo 13 štandova za izložbu i prodaju meda i pčelinjih proizvoda,  26 štandova ostalih proizvođača opreme,  ljekovitog bilja i ostalih stvari koje su vezane uz pčelarstvo. Zadovoljni smo, jer su i predavanja bila odlično posjećena”, rekao je Kaurić te istaknuo kako su posjetitelji mogli razgledati i pčelarsku izložbu.

Najboljim medom proglašen je bagremov med Bože Đurđevića iz kutinske pčelarske Udruge „Metvica”.

Pobjednički pehar Đurđeviću je uručio sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji je izjavio kako je pčelarstvo jedna od značajnijih grana u poljoprivredi koju županija potiče. Ističe kako je pčelarstvo u našoj županiji razvijeno, ali može to biti i puno bolje.
Inače naša je županija rekorder po broju pčelara,ukupno ih je 750, a 10 posto  proizvedenog meda u Hrvatskoj je upravo iz naše županije.

Najbolji med Bože Đurđevića
5.00(1 glas)
Komentara(0)

Napišite komentar