Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

U županijskim školama, na petrinjskom području, 44,8% prvašića više nego lani

Prvi dan škole za male prvašiće u I. osnovnoj školi Petrinja, Područnoj školi u Hrastovici prošao je nasmijano na radost njihovih roditelja. Prvašići, njih 59, nastavu će pohađati u četiri razredna odjeljenja, u dvije smjene. Privremeno je to rješenje za učenike I. osnovne škole Petrinja dok se ne izgradi njihova nova matična škola u centru Petrinje.

Na području grada Petrinje djeluje 5 osnovnih škola kojima je osnivač Sisačko-moslavačka županija te posebno raduje što u odnosu na lanjsku školsku godinu imamo 44,8% više djece upisane u prve razrede.

Pozitivan trend upisa u prve razrede osnovnih škola vidljiv je na području cijele Sisačko-moslavačke županije. U odnosu na prethodnu školsku godinu broj upisanih učenika u prvi razred osnovne škole na području Županije, bez obzira na osnivača, bilježi povećanje od 10,5 % ili 116 učenika.

Županija je u dvije godine obnovila 17 zgrada iz područja obrazovanja
Sisačko-moslavačka županija ulaže velike napore da se obnova na svim školskim zgradama završi u što kraćem roku. Do sada je samo na području Petrinje obnovljeno sedam škola. U OŠ Mate Lovraka je završena energetska obnovu u studenom prošle godine, obnovljena je OŠ Dragutina Tadijanovića u kojoj nastavu pohađaju učenici I. osnovne škole Petrinja, učenici OŠ Dragutina Tadijanovića i studenti Učiteljskog fakulteta.

Također su obnovljene područne škole u Hrastovici, Češkom selu, Mošćenici, Jabukovcu i zadnje obnovljena škola u Nebojanu. Preraspodjelom školskog prostora svi učenici su smješteni u čvrste i stabilne objekte gdje pohađaju nastavu do povratka u matične škole.

Još vijesti

KULTURA

Sisačko-moslavačka županija objavila je Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Sisačko-moslavačke županije za 2024. godinu. Poziv je otvoren za podnošenje prijava...

VIJESTI

Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije u subotu, 30. rujna 2023. godine s početkom u 10 sati organizira kreativnu radionicu za djecu “Jesen u centru”. Kreativne...

Sisak

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak konferencijom za medije predstavio je veliki projekt Sisačko-moslavačke županije koji će se realizirati u narednom razdoblju, odnosno izgradnju nove zgrade...

SMŽ

Danas je u Sisku održana 19. sjednica Županijske skupštine Sisačko – moslavačke županije. U nastavku donosimo audio snimku Aktualnog sata.

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.