Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

FOTO | Proširenje malog rehabilitacijskog centra Osnovne škole Novska

Mali rehabilitacijski centar Osnovne škole Novska od danas je proširen za dodatni prostor u područnoj školi Stari Grabovac u kojem će se nalaziti senzorna soba opremljena svom potrebnom senzoričkom i didaktičkom opremom. Novouređene prostorije namijenjene učenicima s teškoćama u razvoju, danas je svečano otvorio župan Ivan Celjak.

„Nastojimo osigurati našim učenicima što kvalitetnije uvjete za obrazovanje zato smo i uredili senzornu sobu ovdje u područnoj školi u Starom Grabovcu. Nova senzorna soba ima svu potrebnu opremu kako bi se učenici što kvalitetnije uključili u svakodnevne aktivnosti“, rekao je na svečanom otvorenju župan Celjak.
Novootvoreni prostor za ukupno 14 učenika potpuno je prilagođenim njihovim potrebama, opremljen je novim namještajem te senzoričkom i didaktičkom opremom. Ukupna vrijednost opreme je oko 7 tisuća eura koje je osigurala Sisačko-moslavačka županija.

Ravnateljica Osnovne škole Novska Antonija Mirosavljević iskazala je svoje zadovoljstvo i zahvalila županu Celjaku na pomoći.

Osnovna škola Novska upisno je područje za učenike s većim teškoćama u razvoju čiji se broj iz godine u godinu povećava. Prva odgojno-obrazovna skupina za učenike s teškoćama u razvoju s radom je započela 2013. godine s tek 5 učenika, a danas škola broji 24 učenika u 6 odgojno-obrazovnih skupina.

Osim učenika PŠ Stari Grabovac, Sisačko-moslavačka županija s početkom nove školske godine osigurala je da na nastavu u novoobnovljene školske objekte kreću i učenici OŠ Ivan Goran Kovačić Gora, područne škole Nebojan, OŠ Katarina Zrinska Mečenčani i Gimnazije Sisak.

Još vijesti

KULTURA

Sisačko-moslavačka županija objavila je Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Sisačko-moslavačke županije za 2024. godinu. Poziv je otvoren za podnošenje prijava...

VIJESTI

Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije u subotu, 30. rujna 2023. godine s početkom u 10 sati organizira kreativnu radionicu za djecu “Jesen u centru”. Kreativne...

Sisak

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak konferencijom za medije predstavio je veliki projekt Sisačko-moslavačke županije koji će se realizirati u narednom razdoblju, odnosno izgradnju nove zgrade...

SMŽ

Danas je u Sisku održana 19. sjednica Županijske skupštine Sisačko – moslavačke županije. U nastavku donosimo audio snimku Aktualnog sata.

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.