Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

FOTO | Dan hrvatskih branitelja grada Siska

Izaslanstvo Sisačko-moslavačka županija, koje je predvodio župan Ivan Celjak, sudjelovalo je u petak, 1. rujna 2023. godine u obilježavanju Dana hrvatskih branitelja grada Siska.

Počast poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima, najvećim junacima u hrvatskoj povijesti, odana je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika u Parku dr. Franje Tuđmana i kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac.

Župan Celjak istaknuo je kako je Dan hrvatskih branitelja grada Siska jedan od najznačajnijih datuma u sisačkoj povijesti koji se obilježava u spomen na 3. rujna 1991. kada je Hrvatska vojska preuzela sisačku vojarnu Barutanu od tadašnje JNA.

Danas se posebno prisjećamo naših heroja koji su imali hrabrost, veliko srce i volju braniti našu Domovinu i osloboditi Barutanu. Sisak je značajan po mnogo tome iz vremena Domovinskog rata. Osim što je u Sisku oslobođena prva vojarna, u Sisku je osnovana i prva dragovoljačka postrojba, a osnovan je i prvi odred vojne policije. Danas posebno čestitamo svim hrvatskim braniteljicama i braniteljima Dan hrvatskih branitelja grada Siska, u mislima sa svim njihovim suborcima koji su na žalost izgubili svoje živote tijekom stvaranja naše slobode“, rekao je župan Ivan Celjak.

Još vijesti

KULTURA

Sisačko-moslavačka županija objavila je Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Sisačko-moslavačke županije za 2024. godinu. Poziv je otvoren za podnošenje prijava...

VIJESTI

Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije u subotu, 30. rujna 2023. godine s početkom u 10 sati organizira kreativnu radionicu za djecu “Jesen u centru”. Kreativne...

Sisak

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak konferencijom za medije predstavio je veliki projekt Sisačko-moslavačke županije koji će se realizirati u narednom razdoblju, odnosno izgradnju nove zgrade...

SMŽ

Danas je u Sisku održana 19. sjednica Županijske skupštine Sisačko – moslavačke županije. U nastavku donosimo audio snimku Aktualnog sata.

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.