Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

FOTO Gejmomanija 2023: Spoj edukacije, inovacija i zabave u svijetu video igara

Jednodnevni sajam otkrio bogatstvo i raznolikost hrvatske gaming scene, potičući dijalog, inovaciju i natjecateljski duh

U sisačkom hotelu Panonija održana je Gejmomanija, jednodnevni sajam posvećen svijetu video igara. Ova je manifestacija samo jedna od brojnih aktivnosti u organizaciji Tehničke škole Sisak i Sisačko-moslavačke županije, a u sklopu provedbe projekta „Regionalni centar kompetentnosti u SMŽ – prema novim i inovativnim znanjima i vještinama“.

U svom pozdravnom govoru ravnatelj Tehničke škole Sisak, Davor Malović, predstavio je dosadašnju realizaciju projekta i naglasio da je ovo idealna prilika za promociju gaming industrije u Sisku, ali i novog zanimanja „tehničar za razvoj video igara“ koji je Tehnička škola Sisak uvela prva u Hrvatskoj.

Prisutne je u ime županije pozdravila i Robertina Štajdohar, pročelnica Upravnog
odjela za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i civilno društvo, naglasivši da je ovo odlična prilika za razmjenu iskustava s prvom generacijom maturanata tehničara za razvoj video igara kao i s dionicima iz gaming industrije.

Raznoliki program Gejmomanije uključivao je prezentacije, panel diskusiju, glazbeni nastup, kviz i natjecanje u igranju video igara. Na sajmu su se predstavili brojni izlagači: Visoko učilište Algebra s prezentacijom novog preddiplomskog studija, iz Poslovnog veleučilišta Zagreb govorili su o poslovnim aspektima gaming djelatnosti, Poduzetnički inkubator gaming industrije – PISMO iz Novske te tvrtke DWizards, CGDA, SIMORA, Protis d.o.o., Headshoot, GameHub TV, ANIQ d.o.o. i Cozy Monkey Entertainment.

Učenici su sami predstavili novi smjer “Tehničar za razvoj video igara” i kao dio predstavljanja, prikazana je i jedna završna maturalna video igra. Učenici trećeg razreda istog smjera također su predstavili svoje video igre.

Važan dio programa bila je panel rasprava na temu “Stanje u gaming industriji u Hrvatskoj?”, koju su vodili stručnjaci iz različitih sektora industrije video igara. Panel je moderirala Nina Brnetić iz Game Hub TV-a, a sudjelovali su predstavnici Algebre, DWizards, CGDA, Game Hub TV-a i Tehničke škole Sisak.

Natjecateljski duh i dobru atmosferu nastupom je začinio Marko Lasić Nered, nakon čega je uslijedilo natjecanje u igranju video igara. Sudionici su također imali priliku za sudjelovanje u kvizu i razgovorima s izlagačima, a oni najbolji osvojili su vrijedne nagrade.

Ovakva manifestacija potvrđuje rast i raznolikost gaming industrije u Hrvatskoj, donoseći značajnu vrijednost svima koji su sudjelovali, bilo kao izlagači, predavači ili posjetitelji. Gejmomanija je pružila odličnu platformu za raspravu, učenje i umrežavanje, stavljajući fokus na budućnost industrije video igara u Hrvatskoj.

Još vijesti

KULTURA

Sisačko-moslavačka županija objavila je Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Sisačko-moslavačke županije za 2024. godinu. Poziv je otvoren za podnošenje prijava...

VIJESTI

Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije u subotu, 30. rujna 2023. godine s početkom u 10 sati organizira kreativnu radionicu za djecu “Jesen u centru”. Kreativne...

Sisak

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak konferencijom za medije predstavio je veliki projekt Sisačko-moslavačke županije koji će se realizirati u narednom razdoblju, odnosno izgradnju nove zgrade...

SMŽ

Danas je u Sisku održana 19. sjednica Županijske skupštine Sisačko – moslavačke županije. U nastavku donosimo audio snimku Aktualnog sata.

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.