Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Reakcija HDZ-a: Grad Sisak opet diže kredit, ovaj put od 15 milijuna eura, a bespovratna sredstva propadaju

Foto: Sisak.hr

Reakciju sisačkog HDZ-a na novo zaduženje Grada Siska prenosimo u cijelosti:

Dopunom dnevnog reda Gradskog vijeća gradonačelnica uzima novo zaduženje od 15 milijuna eura, za projekte za koje je već imala odobrene europska i državna sredstva

Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček još jednom zadužuje naš grad kreditom, ovaj put od 15 milijuna eura. Građani Siska pitaju se događa li se ovo Sisku zbog nerada gradonačelnice Kristine Ikić Baniček jer nije uspjela obnoviti gotovo ništa od gradske imovine europskim sredstvima?

Podsjetimo, prije godinu dana odobreno joj je preko 280 milijuna kuna iz Fonda solidarnosti i državnog proračuna za većinu projekata koje sada spominje u obrazloženju za novi kredit u Odluci o kratkoročnom zaduženju Grada Siska.

Tek nekoliko minuta prije početka sjednice Gradskog vijeća, službe Grada na stol vijećnicima stavljaju dopunu dnevnog reda. Ovako važna Odluka, dostavlja se dakle nekoliko minuta prije.

Tim novim kreditom Grad Sisak može dovesti u blokadu, a sve zato što nije ni započeo obnovu na većini gradske imovine pa više ne može računati na europska sredstva.

Vijećnici HDZ-a u Sisku, već mjesecima upozoravaju da će teret obnove, koji je mogao biti financiran europskim sredstvima, u konačnici pasti na naše građane, i jučer je to gradonačelnica i potvrdila traženjem novog zajma.

Vizual: HDZ Sisak

Sanacija osnovnih škola, odgojno-obrazovni kompleks Galdovo, Dom kulture, Stari most, Stari grad, Kazalište 21, OŠ Ivana Kukuljevića…, sve je to već trebalo biti gotovo, ili barem pri kraju, no na većini s radovima se nije ni započelo.

Gradonačelnica je dosad uspjela obnoviti tek jednu gradsku zgradu, i to Gajevu 2a u koju je preselila svoj ured. Djela govore sve, prioriteti gradonačelnice su jasni.

Građani Siska ovim potezom na žalost, na zadnjem su mjestu, stoga možda neke ni ne čudi odluka gradonačelnice još jednom zadužiti i ugroziti funkcioniranje Grada Siska.

HDZ Sisak se jučer usprotivio novom zaduženju, upozorili smo ostale vjećnike vladajuće većine što znači njihovo glasanje za ovu točku i zbog toga smo napustili sjednicu za vrijeme rasprave o toj točki dnevnog reda, ne možemo i ne želimo sudjelovati u blokadi Grada”, navode u poslanom priopćenju.

Više vijesti

Sisak

Na Metalurškom fakultetu u Sisku, Sveučilišnom studiju Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš, Aleja narodnih heroja 3, u srijedu 20.3.2024. godine s početkom...

SMŽ

Dom za starije osobe Sisak kontinuirano radi na unapređenju i proširenju svojih kapaciteta. Nedavno su završeni radovi na proširenju kuhinje. Nova oprema je instalirana...

Sisak

Novo veliko povjerenje ukazala je Europska nogometna federacija UEFA hrvatskom instruktoru suđenja i dopredsjedniku KNS HNS-a. Siščanin Vlado Svilokos će biti kontrolor suđenja na...

Sisak

Sisačko-moslavačka županija u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost organizirala je u Strukovnoj školi Sisak informativnu radionicu za građane o programu...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.