Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Lora Križanić izabrana za dječju gradonačelnicu Grada Popovače

Grad Popovača aktivno odrađuje korake ka dobivanju statusa Grada – prijatelja djece, gdje je jedan od istih osnivanje Dječjeg gradskog vijeća i izbor gradonačelnika/gradonačelnice.

Stoga je jučer održana 1. sjednica Dječjeg gradskog vijeća na kojoj su provedeni i izbori gradonačelnika/gradonačelnice međusobnim glasanjem prije kojeg je svaki kandidat rekao nešto više o sebi. Podršku su dobili i od svojih ravnatelja škola Zvjezdane Martinec i Dražena Mlakara koji su zajedno s njima prisustvovali ovoj sjednici.

Najviše glasova osvojila je Lora Križanić iz OŠ Popovača koja je proglašena dječjom gradonačelnicom, a njenim zamjenikom proglašen je Leon Miša iz OŠ Zorke Sever.

Lora je u svom predstavljanju istaknula da je odlična učenica i jako dobra prijateljica i savjetnica. Trenira za ženski nogometni klub „Moslavac“, a u budućnosti se vidi kao liječnica što joj je san odmalena.

U mandatu koji je ispred nje, u trajanju od dvije godine, zalagat će se za prava i uvažavanja mišljenja učenika i ostale djece, kao i za ista prava i mogućnosti bez obzira na nečiju nacionalnost, boju kože ili vjeru.

Dječje gradsko vijeće vodio je gradonačelnik Josip Mišković koji je tom prilikom naglasio kako je glas djece u Popovači od izuzetne važnosti, a uz njega su bili i njegov zamjenik Lovro Miklaužić, predstavnica TZG Popovača Ksenija Tomac Špoljarić koja je i tajnica Koordinacijskog odbora inicijative Popovača – Grad prijatelj djece te ravnateljica Knjižnice i čitaonice Ivana Vlašić kojoj je povjerena i funkcija voditeljice Dječjeg gradskog vijeća.

Još vijesti

Popovača

Pod  pokroviteljstvom Grada Popovače u subotu, 03. lipnja održana je 14. županijska Izložba stoke Sisačko – moslavačke županije na kojoj je bogatstvo stočnog fonda...

Popovača

Nakon što je prošle godine zamjenjeno krovište na Pučkom domu u Osekovu, na osnovu ukazane potrebe pristupilo se uređenju velike dvorane. „Obzirom da nije...

Popovača

S ciljem rješavanja problema oborinskih voda na području Grada Popovače, u Gradskoj upravi je na inicijativu gradonačelnika održan sastanak kojem je prethodio obilazak lokacija...

Popovača

Grad Popovača i ove je godine nastavio s ulaganjima u sportsku infrastrukturu. Uz milijun kuna koji se izdvaja za redovan rad sportskih udruga, planirano...

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.