Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Lora Križanić izabrana za dječju gradonačelnicu Grada Popovače

Grad Popovača aktivno odrađuje korake ka dobivanju statusa Grada – prijatelja djece, gdje je jedan od istih osnivanje Dječjeg gradskog vijeća i izbor gradonačelnika/gradonačelnice.

Stoga je jučer održana 1. sjednica Dječjeg gradskog vijeća na kojoj su provedeni i izbori gradonačelnika/gradonačelnice međusobnim glasanjem prije kojeg je svaki kandidat rekao nešto više o sebi. Podršku su dobili i od svojih ravnatelja škola Zvjezdane Martinec i Dražena Mlakara koji su zajedno s njima prisustvovali ovoj sjednici.

Najviše glasova osvojila je Lora Križanić iz OŠ Popovača koja je proglašena dječjom gradonačelnicom, a njenim zamjenikom proglašen je Leon Miša iz OŠ Zorke Sever.

Lora je u svom predstavljanju istaknula da je odlična učenica i jako dobra prijateljica i savjetnica. Trenira za ženski nogometni klub „Moslavac“, a u budućnosti se vidi kao liječnica što joj je san odmalena.

U mandatu koji je ispred nje, u trajanju od dvije godine, zalagat će se za prava i uvažavanja mišljenja učenika i ostale djece, kao i za ista prava i mogućnosti bez obzira na nečiju nacionalnost, boju kože ili vjeru.

Dječje gradsko vijeće vodio je gradonačelnik Josip Mišković koji je tom prilikom naglasio kako je glas djece u Popovači od izuzetne važnosti, a uz njega su bili i njegov zamjenik Lovro Miklaužić, predstavnica TZG Popovača Ksenija Tomac Špoljarić koja je i tajnica Koordinacijskog odbora inicijative Popovača – Grad prijatelj djece te ravnateljica Knjižnice i čitaonice Ivana Vlašić kojoj je povjerena i funkcija voditeljice Dječjeg gradskog vijeća.

Još vijesti

KULTURA

U organizaciji Povijesne udruge Moslavina na Jelengradu je održano drugo po redu Puh(m)ovo . „Osim naših Moslavaca i gostiju iz cijele Hrvatske, našlo se...

Popovača

U tijeku je završna faza radova na izgradnji novih pješačkih staza u okviru proširenja groblja u Popovači. Izvođač radova je firma FREND GRADNJA j.d.o.o....

KULTURA

U organizaciji Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina, a pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije, u Krapini je održan 38. Dječji festival “Kaj u riječi, pjesmi,...

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.