Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

KUTINA: Uredi grad po svojoj mjeri za 200.000,00 eura!

Grad Kutina poziva sve građane na zajedničko kreiranje proračuna, odnosno kreiranje projekata po svojoj mjeri u visini do 200.000,00 eura.

Naime, Grad Kutina provodi projekt Zajedničko planiranje proračuna te poziva građane da dostave svoje prijedloge za uređenjem grada, odnosno primjere malih komunalnih akcija za koje bi željeli da se u što kraćem roku realiziraju na području Grada Kutine.

Građani mogu predlagati uređivanje i održavanje manjih objekata komunalne infrastrukture i manjih javnih objekata kojima se poboljšava komunalni standard građana na području mjesnog odbora, a koji nisu obuhvaćeni drugim programom, npr. manji dijelovi mjesne mreže za priključke; zelene površine, parkovi i dječja igrališta; putovi, sporedne ceste i nogostupi; kulturni, sportski i drugi javni objekti.

Kod prijave komunalne akcije dovoljno je opisati što bi se trebalo napraviti i gdje (što preciznija lokacija), uz obrazloženje zbog čega to smatrate važnim za područje vašeg mjesnog odbora ili dijela mjesnog odbora i prijedlog poslati na financije@kutina.hr ili dostaviti osobno/poštom na adresu Trg kralja Tomislava 12, Kutina najkasnije do 15. lipnja 2023. godine (obrazac se nalazi ovdje).

Predstavljanje spomenutog projekta bit će 18. svibnja 2023. godine s početkom u 18:00 sati u Poduzetničkom inkubatoru Kutina, Hrvatskih branitelja 2, Kutina nakon čega će se zaprimati prijedlozi građana.

Nakon isteka roka dostave prijedloga, javno će se odlučivati o zaprimljenim prijedlozima te će se pratiti realizacija spomenutoga.

Cilj projekta je uključiti građane u donošenje odluka u konkretnim primjerima i približiti im proračunsko planiranje na razini Grada.

Više vijesti

Kutina

Dan planeta Zemlje je zabavno rekreativna manifestacija koja se provodi već 20. put zaredom. Glavna aktivnost manifestacije je biciklijada, a zadnje dvije godine se...

Kutina

Predavanje “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine” održat će se u petak, 19. travnja 2024. godine s početkom u 18 sati u Arcus...

Kutina

“Obavještavaju se građani da Grad Kutina u suradnji sa Pravnom klinikom Pravnog fakulteta u Zagrebu organizira: PRUŽANJE BESPLATNE PRAVNE POMOĆI U KUTINI u petak,...

Kutina

Službeno su počeli radovi na izgradnji Akumulacije Polojac na području Grada Kutine. Realizacijom ovog projekta Hrvatskih voda vrijednosti 8 milijuna eura Kutina će dobiti...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.