Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

Grad Petrinja: Poziv gospodarskim subjektima za iskaz interesa – uklanjanje/obnova objekata

Grad Petrinja poziva sve zainteresirane gospodarske subjekte – sudionike u obnovi:

OPERATIVNI KOORDINATORI, PROJEKTANTI, REVIDENTI, NADZORNI INŽENJERI I IZVOĐAČI RADOVA na iskaz interesa za obavljanje usluga/radova uklanjanja/obnove zgrada oštećenih u potresu koje se nalaze na području grada Petrinje.

Sudionici u uklanjanju/obnovi obavljaju sljedeće usluge odnosno izvode sljedeće radove:

• izradu projekta obnove konstrukcije zgrade, projekta obnove zgrade za cjelovitu obnovu zgrade, projekta za uklanjanje zgrade, projekta za građenje zamjenske obiteljske kuće i projekta za građenje višestambene i stambeno-poslovne zgrade (projektanti)

• izrada nalaza kojim se utvrđuje kategorija uporabljivosti zgrade (neuporabljiva N1, N2; privremeno neuporabljiva PN1, PN2; uporabljiva U2, U1)

• kontrola projekta vezano uz ispunjavanje temeljnog zahtjeva mehaničke otpornosti i stabilnosti (revidenti)

  • obavljanje stručnih geodetskih poslova i izrada geodetske dokumentacije
  • provedbu geotehničkih istraživanja tla

• operativnog terenskog koordiniranja tj. službe za koordinaciju sudionika u gradnji (operativni koordinatori)

• stručnog nadzora nad izvođenjem radova obnove potresom oštećenih zgrada, uklanjanja potresom uništenih zgrada te građenja zamjenskih obiteljskih kuća, višestambenih i stambeno-poslovnih zgrada (nadzorni inženjeri)

• izvođača radova na obnovi potresom oštećenih zgrada, uklanjanju potresom uništenih zgrada te građenju zamjenskih obiteljskih kuća, višestambenih i stambeno-poslovnih zgrada (izvođači)

• po potrebi provedba neophodnih istražnih radova i neophodnih konzervatorskih istražnih radova, kao podloga za izradu projekta obnove konstrukcije zgrade, projekta obnove zgrade za cjelovitu obnovu zgrade, projekta za uklanjanje zgrade, projekta za građenje zamjenske obiteljske kuće i projekta za građenje višestambene i stambeno-poslovne zgrade (ispitivanje materijala na postojećim zgradama i drugo)

• ostale usluge, a koje su neophodne za provedbu obnove zgrada u pojedinačnim fazama.

Gospodarski subjekt mora zadovoljiti sve uvjete iz važećih zakonskih normi, a specifičnost usluga propisana je zakonskim i podzakonskim aktima kojima se uređuje obavljanje poslova i djelatnosti prostornog uređenja i gradnje i drugim posebnim propisima.

Postupci uklanjanja i obnove se provode sukladno:

  • Zakonu o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije (“Narodne novine” br. 21/23.),
  • Programu cjelovite obnove kulturno-povijesne cjeline Grada Petrinje nakon potresa 2020. i
  • Odluci o donošenju Programa mjera obnove zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije (“Narodne novine” br. 28/23.)

Dostava podataka traži se u svrhu angažiranja gospodarskih subjekata za navedene usluge.

Zainteresirani gospodarski subjekti trebaju upisati podatke na obrazac koji se nalazi na stranicama Grada Petrinje i dostaviti na e-mail adresu obnova@petrinja.hr.

Još vijesti

OBNOVA

U Petrinji, u Ulici V.Mačeka, Županijska uprava za ceste SMŽ provela je postupak sanacije mosta. Most je obišao i župan Ivan Celjak sa suradnicima...

OBNOVA

Župan Ivan Celjak sa suradnicima obišao je danas županijsko naselje Petrinia u Petrinji koje gradi Sisačko-moslavačka županija u kojima će biti smještene osobe čiji...

Petrinja

Grad Petrinja organizira odlazak na tradicionalnu 48. Marunadu u Lovran od 13. do 15. listopada 2023. godine. “Pozivamo Obiteljska poljoprivredna gospodarstva i kućne/domaće radinosti...

Petrinja

Rujanskim Danima sjećanja Petrinja se prisjeća teških ratnih razaranja u rujnu 1991. godine te svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava...

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.