Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

[FOTO] U NPB “dr. Ivan Barbot” obilježen Međunarodni dan sestrinstva

Međunarodni dan sestrinstva obilježava se danas u Neuropsihijatrijskoj bolnici dr. Ivan Barbot u Popovači gdje se održava stručni simpozij o palijativnoj skrbi što je jedan od važnih segmenata sveobuhvatne brige za bolesnike. Skup je pozdravio zamjenik župana Mihael Jurić koji je tom prilikom čestitao medicinskim sestrama i tehničarima njihov dan.

Ovo je prilika da vam zahvalimo na trudu i zalaganju, posebno u vrijeme pandemije covida i potresa kada ste podnijeli veliku žrtvu i radili u iznimno teškim uvjetima. Na području naše županije, u području zdravstva, ovo su izazovni trenutci zbog potresa koji je ostavio vleike štete na zdravstvenim objektima. U potresu su oštećene i bolničke zgrade NPB dr. Ivan Barbot Popovača koje smo obnovili u suradnji s upravom bolnice. Obnavljamo brojne zdravstvene ustanove na području naše županije, od bolničkih zgrada u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ do domova zdravlja i ambulanti. Sisačko-moslavačka županija, uz obnovu, dodajemo i nadstandard, odnosno nadogradnju u smislu usluga i opremljenosti naših zdravstvenih ustanova“, naglasio je Jurić.

Medicinske sestre i tehničari okosnica su zdravstvenog sustava koji svoj poziv žive 24 sata dnevno, istaknula je ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot Popovača Marina Kovač.

Bez medicinskih sestara u našim timovima ne bi bilo kvalitetne zdravstvene zaštite, zdravstvene usluge ni kvalitetne njege naših pacijenata. Potičemo timski rad u našoj bolnici gdje je, uz liječnika, medicinska sestra neizostavni dio tima. Medicinska sestra praktički 24 sata dnevno brine o pacijentu i veliki dio skrbi i brige provode upravo medicinske sestre“, naglasila je dr. Kovač.

Glavna sestra bolnice Danijela Čukelj rekla je kako su u NPB dr. Ivan Barbot zaposlene 282 medicinske sestre.

Ne amo danas, nego i svaki drugi dan u godini, moramo zahvaliti našim kolegicama i kolegama na njihovom trudu i volji za sve naše pacijente“, rekla je Čukelj.

Obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva organizirala je podružnica Hrvatske komore medicinskih sestara Sisačko – moslavačke županije u suradnji s Neuropsihijatrijskom bolnicom dr. Ivan Barbot Popovača i Veleučilištem Ivanić-Grad.

Još vijesti

Kutina

U tijeku su radovi na prenamjeni/prilagođavanju dijela zgrade Doma zdravlja Sisačko-moslavačke županije u Kutini za potrebe Doma za starije i nemoćne osobe Sisak, Podružnica...

Popovača

Pod  pokroviteljstvom Grada Popovače u subotu, 03. lipnja održana je 14. županijska Izložba stoke Sisačko – moslavačke županije na kojoj je bogatstvo stočnog fonda...

KULTURA

Državni arhiv u Sisku će povodom Međunarodnog dana arhiva 2023. ugostiti izložbu „Sanitarni kordon i kostumac u Kostajnici“. Svečano otvorenje izložbe održat će se...

KULTURA

Folklorni ansambl „Etno Siscia” Sisak (u kategoriji tamburaški sastavi) i Gradski tamburaški orkestar „Ivan Goran Kovačić” Sisak (u kategoriji tamburaški orkestri) bit će predstavnici...

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.