Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

[FOTO] Ekipa iz Stolca pobjednici Katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata

Ekipa župe sv. Ilije proroka iz Stolca (Trebinjsko-mrkanska biskupija) pobjednik je 17. Nacionalne završnice Katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata koja se od 19. do 21. svibnja 2023. godine održala u Sisku, Pisarovini, Popovači, Petrinji i Kutini.

Organizatori ovog susreta su Ured za mlade HBK, Ured za pastoral mladih Sisačke biskupije i KMNL Sisačke biskupije, a okupilo se 20 ekipa s više od 300 igrača iz Zagrebačke, Đakovačko-osječke, Riječke, Splitsko-makarske i Vrhbosanske nadbiskupije, te Varaždinske, Požeške, Dubrovačke, Mostarsko-duvanjske, Trebinjsko-mrkanske i Sisačke biskupije.

Nakon razigravanja po skupinama koje se održalo u subotu 20. svibnja, najbolje dvije ekipe iz svake skupine plasiralo se u četvrtfinale koje je odigrano u nedjelju 21. svibnja u Novoj sportskoj dvorani OŠ Mate Lovraka u Petrinji.

Mladići iz Stolca u finalu KMNL-a su s 2:1 bili uspješniji od ekipe iz župe Pomoćnice kršćana iz Splita (Kman), a treće mjesto osvojila je ekipa iz župe rođenja BDM iz Višnjevca pobijedivši ekipu župe Svetih Petra i Pavla iz Osijeka.

Na kraju pobjednički pehar, kao i onaj prijelazni, najboljoj ekipi uručio je sisački biskup Vlado Košić. Čestitavši pobjedničkoj ekipi, ali i svima koji su sudjelovali biskup je poručio kako je ovo jedna dobra inicijativa koja prije svega ima za cilj razvijati zajedništvo među biskupijama i mladim sportašima.

Osvrnuvši se na domaćinstvo Sisačke biskupije biskup je rekao kako nakon godina u kojima smo svašta proživjeli želja domaćina je bila uputiti jednu lijepu poruku iz ove biskupije. Na kraju biskup je zahvalio svima koji su bili uključeni u ovu organizaciju Uredu za mlade HBK i Sisačke biskupije, vodstvu KMNL, članovima Marijine legije iz Petrinje kao i gradonačelnicima koji su otvorili vrata svojih dvorana. (SV)

Još vijesti

Kutina

U tijeku su radovi na prenamjeni/prilagođavanju dijela zgrade Doma zdravlja Sisačko-moslavačke županije u Kutini za potrebe Doma za starije i nemoćne osobe Sisak, Podružnica...

Popovača

Pod  pokroviteljstvom Grada Popovače u subotu, 03. lipnja održana je 14. županijska Izložba stoke Sisačko – moslavačke županije na kojoj je bogatstvo stočnog fonda...

KULTURA

Državni arhiv u Sisku će povodom Međunarodnog dana arhiva 2023. ugostiti izložbu „Sanitarni kordon i kostumac u Kostajnici“. Svečano otvorenje izložbe održat će se...

KULTURA

Folklorni ansambl „Etno Siscia” Sisak (u kategoriji tamburaški sastavi) i Gradski tamburaški orkestar „Ivan Goran Kovačić” Sisak (u kategoriji tamburaški orkestri) bit će predstavnici...

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.