Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

[FOTO] Ekipa iz Stolca pobjednici Katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata

Ekipa župe sv. Ilije proroka iz Stolca (Trebinjsko-mrkanska biskupija) pobjednik je 17. Nacionalne završnice Katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata koja se od 19. do 21. svibnja 2023. godine održala u Sisku, Pisarovini, Popovači, Petrinji i Kutini.

Organizatori ovog susreta su Ured za mlade HBK, Ured za pastoral mladih Sisačke biskupije i KMNL Sisačke biskupije, a okupilo se 20 ekipa s više od 300 igrača iz Zagrebačke, Đakovačko-osječke, Riječke, Splitsko-makarske i Vrhbosanske nadbiskupije, te Varaždinske, Požeške, Dubrovačke, Mostarsko-duvanjske, Trebinjsko-mrkanske i Sisačke biskupije.

Nakon razigravanja po skupinama koje se održalo u subotu 20. svibnja, najbolje dvije ekipe iz svake skupine plasiralo se u četvrtfinale koje je odigrano u nedjelju 21. svibnja u Novoj sportskoj dvorani OŠ Mate Lovraka u Petrinji.

Mladići iz Stolca u finalu KMNL-a su s 2:1 bili uspješniji od ekipe iz župe Pomoćnice kršćana iz Splita (Kman), a treće mjesto osvojila je ekipa iz župe rođenja BDM iz Višnjevca pobijedivši ekipu župe Svetih Petra i Pavla iz Osijeka.

Na kraju pobjednički pehar, kao i onaj prijelazni, najboljoj ekipi uručio je sisački biskup Vlado Košić. Čestitavši pobjedničkoj ekipi, ali i svima koji su sudjelovali biskup je poručio kako je ovo jedna dobra inicijativa koja prije svega ima za cilj razvijati zajedništvo među biskupijama i mladim sportašima.

Osvrnuvši se na domaćinstvo Sisačke biskupije biskup je rekao kako nakon godina u kojima smo svašta proživjeli želja domaćina je bila uputiti jednu lijepu poruku iz ove biskupije. Na kraju biskup je zahvalio svima koji su bili uključeni u ovu organizaciju Uredu za mlade HBK i Sisačke biskupije, vodstvu KMNL, članovima Marijine legije iz Petrinje kao i gradonačelnicima koji su otvorili vrata svojih dvorana. (SV)

Više vijesti

Martinska Ves

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u nedjelju, 17. ožujka u crkvi sv. Martina biskupa u Martinskoj Vesi svečano misno slavlje tijekom kojeg je...

Sisak

Na Metalurškom fakultetu u Sisku, Sveučilišnom studiju Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš, Aleja narodnih heroja 3, u srijedu 20.3.2024. godine s početkom...

Kutina

U zajedničkoj organizaciji Sisačko-moslavačke županije i Udruge Specijalne jedinice policije Domovinskog rata RIS Kutina u Kutini je u petak, 15. ožujka 2024. godine obilježena...

EMISIJE

U srijedu, 13. ožujka u emisiji Srijedište ugostili smo predsjednicu Obrtničke komore Sisačko – moslavačke županije, Ivanku Čačić. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.