Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Kutina: Održana završna predstava sudionika radionice Mali glumci za veliki pljesak

Sudionici dramskih radionica Pučkog otvorenog učilišta u Kutini MALI GLUMCI ZA VELIKI PLJESAK pokazali su svoja glumačka umijeća na završnoj predstavi ČUDNOVATE ZGODE ŠEGRTA HLAPIĆA književnice Ivane Brlić Mažuranić, uz dramsku prilagodbu priče koju je pripremila Jasminka Molnar, voditeljica radionica.

Mali glumci krenuli su s radom početkom veljače i za 10 sati, koliko je trajao ovaj ciklus radionica, prošli razne igre, plesali, crtali, glumili i što je najvažnije, zabavljali se.

Rad se prije svega bazirao na pričanju i stvaranju priča, igranju uloga iz priče Zlatokosa i tri medvjeda i drugih likova u koje su se pretvarali. Djeca su učila kako se služiti kamišibajem – tehnikom pripovijedanja pomoću male drvene pozornice, poticala im se kreativnost u izražavanju, snalažljivost, razvoj mašte, improvizacije, izražajnost u govoru, a zadnja tri sata su pripremali predstavicu o Šegrtu Hlapiću i njegovim zgodama.

Prije predstave voditeljica je publici predstavila simpatičnu glumačku družinu te su s publikom zaigrali igru Kapetana. Potom je Mirta (koja je inače glumila Bundaša) simpatično najavila:

Dobar dan dragi ljudi, ovaj put ćemo vam izvesti predstavu Čudnovate zgode šegrta Hlapića!

I priča je krenula.

Voditeljica se poslužila kombinacijom više tehnika te u ulozi pripovjedača regulirala tijek predstave. Veliku ulogu u dramatizaciji doprinijelo je prisustvo harmonike na kojoj je vješto svirala Barica Tutek, a publika je sudjelovala proizvodeći zvukove kiše, grmljavine, pomagali su Hlapiću fućkati, graktali su kao guske koje su pobjegle dječaku Marku, šuštali kao šuma, smijali se jer su neke scene bile vrlo smiješne, a i izvođači bili opušteni i zaigrani. Poslali su pozdrave bolesnoj djevjčici Leni koja je trebala glumiti Marka.

Umjesto vode u kanticama, kada su gasili požar kuće, poslužili su se iskidanim papirićima od filmskih plakata (pomagala im teta Ivana) i tako su izveli nešto što im je bila baš fora jer se cijela pozornica uneredila, ali je vatra bila ugašena, a Hlapić (Martin) pronašao ukradene stvari.

I svi su bili sretni, osobito na kraju kada je Majstorica (Mia) shvatila da je Gita (Jana) ustvari njihova izgubljena kći Marica.

Svoju ulogu Majstora Mrkonje izvrsno je odigrala Filipa, a njena sestra Sofija nije mogla dočekati svoj red da odglumi Crnog čovjeka i ukrade čizmice Hlapiću.

U cirkuskoj izvedbi Giti je pomogla vješta Helena i Gitina papiga Katja koja je šarenim perima u kovrčavoj kosi bila baš prava papigica.

Svi zajedno su izveli jednu vrlo simpatičnu, veselu i kreativnu izvedbu punu smjeha, nepredviđenih situacija koje nisu bile prepreka da se ova, nimalo jednostavna priča uspješno privede kraju.

Za kraj su Mali glumci zaslužili i dobili veliki pljesak od svojih roditelja, baki i deda i ostalih gostiju koje su pozvali na ovu završnu produkciju.

Za svoje zalaganje dobili su i DIPLOMU te se svi zajedno počastili. Najbolja ocjena rada je kada djeca kažu da žele još i s nestrpljenjem čekaju sljedeće susrete.

Više vijesti

Kutina

Na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini održan je tradicionalni Uskrsni sajam. Koordinacija Kutina grad prijatelj djece zajedno s Dječjim gradskim vijećem ovu manifestaciju...

EMISIJE

U srijedu, 27. ožujka u programu RSM-a, u emisiji Srijedište, gostovao je gradonačelnik Grada Kutine, Zlatko Babić. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h...

Kutina

Grad Kutina je iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) dobio 1.047.359,71 eura bespovratnih redstava za projekt „Energetska obnova zgrade POU Kutina”. Ugovor su...

Kutina

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je sa suradnicima obišao Tehničku školu Kutina, obrazovnu ustanovu u kojoj Sisačko-moslavačka županija posljednjih godina provodi značajna ulaganja s ciljem...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.