Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

PROMO

Uživajte u najnovijoj tehnologiji: Prednosti LED televizija

Kupnja novog televizora za mnoge je uzbudljiv proces, no s obzirom na raznolik izbor koji se u današnje, tehnološko napredno doba može pronaći u trgovinama poput Građe, izbor odgovarajućeg TV uređaja često može postati i kompliciran zadatak.

Vrlo popularan izbor među potrošačima su LED televizori koji sve češće zamjenjuju tradicionalne LCD televizore zahvaljujući nizu prednosti i naprednoj tehnologiji koju nude. Naime, umjesto CCFL (Cold Cathode Fluorescent Lamps) tehnologije koja se koristi kod LCD televizora, LED (Light Emitting Diode) televizori koriste niz LED dioda kao izvor pozadinskog osvjetljenja. Upotreba ove tehnologije omogućila je niz pozitivnih karakteristika LED televizora i učinila ih preferiranim izborom kupaca. 

Neke od prednosti LED televizora pronađite u nastavku.

Energetska učinkovitost

Energetska učinkovitost jedna je od glavnih prednosti LED u odnosu na LCD televizore. Pozadinsko LED osvjetljenje koje koriste ovi televizori troši čak do 50% manje energije od klasičnih CCFL koje pronalazimo kod LCD televizora. Također, LED televizori nude i različite opcije uštede energije, kao što je automatsko podešavanje svjetline, koje prilagođava svjetlinu zaslona okruženju.

Kvaliteta slike 

U usporedbi s tradicionalnim LCD televizorima LED televizori nude bolju kvalitetu slike. Ova karakteristika također se može pripisati LED tehnologiji pozadinskog osvjetljenja, koja osigurava bolji kontrast i realniji prikaz boja, što stvara živopisniju sliku. Osim toga, LED televizori odlikuju se i boljim vremenom odaziva pa se slike izmjenjuju fluentnije čak i kod velikih brzina izmjene i ne dolazi do zamućenosti. 

Kvaliteta slike ne smanjuje se ni u jarko osvijetljenim prostorijama jer LED televizori mogu postići višu razinu svjetline. LED televizori omogućavaju i širi kut gledanja u usporedbi s LCD zaslonima pa neovisno iz kojeg kuta gledali zaslon televizora, možete uživati u jasnoj i kvalitetnoj slici. 

Smart TV opcije

LED televizori dolaze i raznim pametnim TV značajkama, moguće ih je direktno povezati s internetom jer imaju ugrađen Wi-Fi, a dolaze i s nizom aplikacija koje se i inače koriste na pametnim uređajima, ka što je YouTube, Netflix, Amazon Prime ili Hulu pa korisnici mogu direktno pristupiti svojim omiljenim sadržajima putem televizora. LED televizorim nude opciju upravljanja telvizorom putem glasa, osim tradicionalnog upravljanja daljinskim upravljačem.

Elegantniji dizajn

Kada uspoređujemo izgled LED televizora s klasičnim LCD zaslonima, možemo primjetiti elegantniji i tanji dizajn. Ovakav kompaktniji dizajn, ostvaren zahvaljujući LED tehnologiji pozadinskog osvjetljenja, čini ih estetski ugodnijima i jednostavnijim za ugradnju u bilo kojoj prostoriji.

Ekološka prihvatljivost

Kako smo već naveli LED televizori troše 50% manje energije od tradicionalnih LCD televizora, što znači da imaju manji ugljični otisak i proizvode manje stakleničkih plinova. Također, sastavljeni su od manje opasnih materijala poput žive koja se nalazi u CCFL tehnologiji koju koriste LCD televizori. 

Duži vijek trajanja

U usporedbi s LCD televizorima, LED televizori imaju i duži vijek trajanja jer se LED pozadinsko osvjetljenje odlikuje izdržljivošću i duljom trajnošću od onog koje CCFL tehnologije. LED televizori mogu trajati i do 100 000 sati, dok LCD televizori imaju životni vijek od otprilike 50 000 sati. 

Kada sagledamo sve prednosti koje LED televizori nude u odnosu na tradicionalne LCD televizore, poput energetske učinkovitosti, kvalitete slike, smart TV opcija, ali i mnogih drugih, potpuno je jasno zašto su LED televizori izbor potrošača koji žele kvalitetan i tehnološki napredan televizor u svojem domu. 

Više vijesti

PROMO

Otkup zlata izaziva dvojake konotacije u hrvatskoj javnosti. S jedne strane, negativna iskustva dijela građana, koji su propustili iskoristiti pravi trenutak i pronaći pravu,...

PROMO

Kad se radi o dizajnu i renoviranju kupaonice, jedan od najvažnijih elemenata koji treba uzeti u obzir je tuš. Dobar tuš može svakoj kupaonici...

PROMO

Stanovnici Popovače i okolice svoju svakodnevnu kupnju od danas mogu obavljati u novouređenoj Pivac market-mesnici, opremljenoj najsuvremenijom opremom usklađenom s najvišim tehnološkim standardima. Veći...

PROMO

Najveći vinski podrum u Hrvatskoj, na 3000 m2, bit će otvoren od 12. do 14. travnja

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.