Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Sajam obnovljivih izvora energije u Sisku u organizaciji RCK Tehnička škola Sisak i Sisačko-moslavačke županije

RCK Tehnička škola Sisak i Sisačko-moslavačka županija organiziraju prvi Sajam obnovljivih izvora energije, koji će se održati 23. ožujka 2023. u hotelu Panonija s početkom u 10 sati. Na konferenciji za medije ravnatelj škole, Davor Malović, naglasio je kako će se na ovom sajmu predstaviti 14 izlagača iz ovog područja te kako je ovo prvi sajam u organizaciji Tehničke škole Sisak na temu obnovljivih izvora energije.

Ravnatelj je istaknuo kako škola uspostavlja Regionalni centar kompetentnosti iz područja elektrotehnike i računalstva, koji će obrazovati mlade stručnjake u modernim zanimanjima te da je u pripremi izrada kompletnih nastavnih materijala za strukovna zanimanja u sklopu Tehničke škole Sisak.

Zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije, Mihael Jurić, govorio je o važnosti uspostave Regionalnog centra za razvoj županije i Hrvatske, naglasivši kako će obrazovanje mladih stručnjaka u modernim zanimanjima sigurno dati svoj doprinos boljitku županije.

Zamjenik župana je istaknuo kako se prilikom obnove kuća i građevina pogođenih potresom na području Sisačko-moslavačke županije koriste sve dostupne mogućnosti za ugradnju solarnih panela i korištenje obnovljivih izvora energije.

Profesor Tehničke škole Sisak, Stevče Arsoski, idejni začetnik i pokretač Utrke solarnih automobila SOELA u organizaciji Tehničke škole Sisak, naglasio je kako se danas ljudi sve više osvješćuju o ograničenosti prirodnih resursa, a škola svojim učenicima i ostalima kroz obrazovne programe i aktivnosti u sklopu projekta podiže svijest i ističe važnost korištenja obnovljivih izvora energije.

Učenici Tehničke škole Sisak također su podijelili svoja iskustva o obrazovanju u ovoj školi te istaknuli suvremenu opremu koju koriste, a koja im omogućava da lako primjenjuju usvojeno teorijsko znanje u praksi.

Sajam obnovljivih izvora energije predstavlja priliku za sve posjetitelje da se upoznaju s najnovijim tehnologijama i rješenjima za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora. Ovaj sajam je važan jer će posjetitelji moći vidjeti kako obnovljivi izvori energije mogu biti primijenjeni u svakodnevnom životu te kako se mogu koristiti u različitim industrijama.

Osim toga, sajam će pružiti priliku posjetiteljima da razgovaraju s profesionalcima iz industrije obnovljivih izvora energije te da saznaju više o mogućnostima korištenja tih izvora u svojim domovima, tvrtkama ili gradovima.

Tehnička škola Sisak i Sisačko-moslavačka županija pozivaju sve zainteresirane da posjete Sajam i saznaju više o obnovljivim izvorima energije. Ovo je jedinstvena prilika za upoznavanje s novim tehnologijama i rješenjima te povezivanje s ljudima koji rade na ovom području.

„Očekujemo veliki odaziv posjetitelja te se veselimo njihovom dolasku na Sajam obnovljivih izvora energije koji će se održati 23. ožujka u hotelu Panonija s početkom u 10 sati“, rekao je ravnatelj Tehničke škole Sisak, Davor Malović.

Još vijesti

Popovača

Ukupno 37 razrednih odjela u matičnoj i četiri područne škole, 80 djelatnika, 470 učenika i pet godina kontinuiranog djelovanja OŠ „Zorke Sever“ u Popovači....

OBNOVA

Na području Petrinje bit će izgrađeno 57 drvenih montažnih kuća. Nositelj izgradnje je Sisačko-moslavačka županija. To je jedan od oblika privremenog smještaja za stradalnike,...

OBNOVA

Uz zgrade javne namjene koje su obnovljene na području grada Siska, a čiju obnovu koordinira Sisačko-moslavačka županija u tijeku su i radovi na Gimnaziji...

OBNOVA

Započeli su radovi na obnovi zgrade Doma zdravlja Sisačko-moslavačke županije u Sisku, u cjelovitu obnovu ulaže se 5,6 milijuna eura, a radove je jučer...

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.