Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Sajam obnovljivih izvora energije u Sisku u organizaciji RCK Tehnička škola Sisak i Sisačko-moslavačke županije

RCK Tehnička škola Sisak i Sisačko-moslavačka županija organiziraju prvi Sajam obnovljivih izvora energije, koji će se održati 23. ožujka 2023. u hotelu Panonija s početkom u 10 sati. Na konferenciji za medije ravnatelj škole, Davor Malović, naglasio je kako će se na ovom sajmu predstaviti 14 izlagača iz ovog područja te kako je ovo prvi sajam u organizaciji Tehničke škole Sisak na temu obnovljivih izvora energije.

Ravnatelj je istaknuo kako škola uspostavlja Regionalni centar kompetentnosti iz područja elektrotehnike i računalstva, koji će obrazovati mlade stručnjake u modernim zanimanjima te da je u pripremi izrada kompletnih nastavnih materijala za strukovna zanimanja u sklopu Tehničke škole Sisak.

Zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije, Mihael Jurić, govorio je o važnosti uspostave Regionalnog centra za razvoj županije i Hrvatske, naglasivši kako će obrazovanje mladih stručnjaka u modernim zanimanjima sigurno dati svoj doprinos boljitku županije.

Zamjenik župana je istaknuo kako se prilikom obnove kuća i građevina pogođenih potresom na području Sisačko-moslavačke županije koriste sve dostupne mogućnosti za ugradnju solarnih panela i korištenje obnovljivih izvora energije.

Profesor Tehničke škole Sisak, Stevče Arsoski, idejni začetnik i pokretač Utrke solarnih automobila SOELA u organizaciji Tehničke škole Sisak, naglasio je kako se danas ljudi sve više osvješćuju o ograničenosti prirodnih resursa, a škola svojim učenicima i ostalima kroz obrazovne programe i aktivnosti u sklopu projekta podiže svijest i ističe važnost korištenja obnovljivih izvora energije.

Učenici Tehničke škole Sisak također su podijelili svoja iskustva o obrazovanju u ovoj školi te istaknuli suvremenu opremu koju koriste, a koja im omogućava da lako primjenjuju usvojeno teorijsko znanje u praksi.

Sajam obnovljivih izvora energije predstavlja priliku za sve posjetitelje da se upoznaju s najnovijim tehnologijama i rješenjima za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora. Ovaj sajam je važan jer će posjetitelji moći vidjeti kako obnovljivi izvori energije mogu biti primijenjeni u svakodnevnom životu te kako se mogu koristiti u različitim industrijama.

Osim toga, sajam će pružiti priliku posjetiteljima da razgovaraju s profesionalcima iz industrije obnovljivih izvora energije te da saznaju više o mogućnostima korištenja tih izvora u svojim domovima, tvrtkama ili gradovima.

Tehnička škola Sisak i Sisačko-moslavačka županija pozivaju sve zainteresirane da posjete Sajam i saznaju više o obnovljivim izvorima energije. Ovo je jedinstvena prilika za upoznavanje s novim tehnologijama i rješenjima te povezivanje s ljudima koji rade na ovom području.

„Očekujemo veliki odaziv posjetitelja te se veselimo njihovom dolasku na Sajam obnovljivih izvora energije koji će se održati 23. ožujka u hotelu Panonija s početkom u 10 sati“, rekao je ravnatelj Tehničke škole Sisak, Davor Malović.

Više vijesti

PROMO

Izašao je novi, 1122. broj vašeg Novog Sisačkog tjednika, potražite ga kod kolportera i na svim kioscima, i u njemu pročitajte: Donosimo konačne i...

Sisak

U organizaciji Marijine legije, a uz potporu Sisačke biskupije, ove će godine od 28. do 30. lipnja biti održan 6. Mladifest Hrvatska. Pripreme za...

Sisak

Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa srednjim školama organizira “Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije” koji će se održati u petak, 26. travnja 2024. godine od...

SMŽ

Hrvatski branitelj i petrinjski ultramaratonac Branko Šubić organizira domoljubno-sportsku akciju „Branko Šubić za branitelje“ koju je u srijedu, 24. travnja 2024. godine predstavio županu...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.