Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

FOTO

[FOTO] Na splitskoj Rivi i ove godine u sklopu 46. Praznika cvijeća proizvođači cvijeća i sadnica s područja naše županije

Splitska Riva i ove godine ugošćuje proizvođače cvijeća i sadnica s područja Sisačko-moslavačke županije, iz Siska, Petrinje, Gline i Topuskog. Doprinos je to Grada Splita i Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije obrtnicima s područja Sisačko-moslavačke županije teško stradale u katastrofalnom potresu.

Kako je istaknula predsjednica Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije Ivanka Čačić, obrtnici iz Splita i Splitsko-dalmatinske županije bili su među prvima koji su dali potporu građanima s područja naše županije nakon potresa.

Prošlogodišnja prodaja cvijeća i sadnica na splitskoj Rivi za naše se proizvođače pokazala izuzetno uspješnom, pomogla nam je u odlasku i boravku u Splitu Sisačko-moslavačka županija. Ove godine to nije bilo potrebno, dodaje Čačić, jer su proizvođači odlučili sami snositi troškove boravka.

Prodaja cvijeća i sadnica odvija se u sklopu tradicionalne gradske manifestacije Praznik cvijeća, najave proljeća i nadolazeće turističke sezone.

Manifestacija se održava u periodu od 20. – 26. ožujka na dvije lokacije, Rivi i podrumima Dioklecijanove palače, sa više različitih tematskih programa!

Sam naziv manifestacije „Flowers & fashion“ najavljuje da se radi o međunarodnoj manifestaciji, ali i najavljuje temu ovogodišnje manifestacije. Ugostit će se dizajnere cvijeća i floriste iz Španjolske, Italije, Mađarske, Slovenije i Poljske, koji će timskim radom zajedno sa kolegama floristima iz cijele Lijepe naše aranžirati prostorije Dioklecijanovih podruma. Cjelokupne aktivnosti odvijat će se pod voditeljstvom Simona Ogrizeka, predsjednika Florinta – međunarodne organizacije cvjećara!

Izložba cvijeća ove godine prezentirat će aktualnu modu te će se tijekom tjedna održati više modnih tematskih večeri. Na ovaj način cilj je prezentirati i druge obrtničke zanate, osim samih cvjećara.  Kroz manifestaciju održati će se revija frizura te dvije večeri modnih revija modnih dizajnera iz Splitsko – dalmatinske županije. 

U sklopu Praznika cvijeća održat će se edukativna prezentacija za cvjećare na temu Uskrsa koju će održati renomirani europski floristi. 

U sklopu Praznika cvijeća, po drugi puta zaredom održati će se Forum Sekcije cvjećara Hrvatske obrtničke komore gdje će se na panelu pod naslovom „Cvjeta li cvjećarstvo u Hrvatskoj – sadašnjost i budućnost“ raspravljati o aktualnoj situaciji u cvjećarskoj struci.

Još vijesti

Kutina

U tijeku su radovi na prenamjeni/prilagođavanju dijela zgrade Doma zdravlja Sisačko-moslavačke županije u Kutini za potrebe Doma za starije i nemoćne osobe Sisak, Podružnica...

Popovača

Pod  pokroviteljstvom Grada Popovače u subotu, 03. lipnja održana je 14. županijska Izložba stoke Sisačko – moslavačke županije na kojoj je bogatstvo stočnog fonda...

KULTURA

Državni arhiv u Sisku će povodom Međunarodnog dana arhiva 2023. ugostiti izložbu „Sanitarni kordon i kostumac u Kostajnici“. Svečano otvorenje izložbe održat će se...

KULTURA

Folklorni ansambl „Etno Siscia” Sisak (u kategoriji tamburaški sastavi) i Gradski tamburaški orkestar „Ivan Goran Kovačić” Sisak (u kategoriji tamburaški orkestri) bit će predstavnici...

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.