Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

HDZ u Sisku proslavio 30. godišnjicu osnutka stranke na području Sisačko – moslavačke županije

U Sisku je održana svečanost na kojoj je više od 500-injak uzvanika, članova Hrvatske demokratske zajednice, proslavilo 30. godišnjicu osnutka stranke na području Sisačko-moslavačke županije.

Okupivši sve svoje zajednice, utemeljitelje, žene, mladež, branitelje i poduzetnike, iz grada hrvatskih pobjeda poslana je poruka o snažnom zajedništvu koje je obilježilo rad stranke u posljednja tri desetljeća.

Na dane osnivanja stranke na području županije, podsjetio je jedan od njenih utemeljitelja Ivan Bobetko.

O djelovanju HDZ-a na području Siska i Sisačko-moslavačke županije te rezultatima HDZ-a u ostvarivanju razvojno-socijalnih projekata, govorili su predsjednici gradske i županijske organizacije, Tomislav Kralj i župan Ivan Celjak.

„HDZ je najsocijaldemokratskija stranka kad se radi o najugroženijima u našem društvu, ujedno je i najdomoljubnija kad se radi o interesima Hrvatske i svih naših građana!”, poručio je Celjak uz čestitku svim članovima. Predstavljeni su i projekti obnove i revitalizacije na području Sisačko-moslavačke županije.

Predsjednik HDZ-a i Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković rekao je kako svaka generacija HDZ-ovih političara ispred sebe ima neke strateške projekte koje treba ispuniti.

„Povezali smo hrvatski teritorij, modernizirali Hrvatsku vojsku, postigli energetsku neovisnost, ojačali gospodarstvo, uveli euro, ušli u schengenski prostor, kroz dvije globalne krize očuvali radna mjesta i povećali zapošljavanje, 4. paketom mjera pomoći ćemo građanima, a poticaj za Sisačko-moslavačku županiju kroz naše projekte, posebno je vidljiv!”, rekao je premijer Plenković podsjetivši kako će do kraja mandata, autocesta A11 do Siska na kojoj traju radovi izgradnje, povezati i integrirati Sisačko-moslavačku županiju sa glavnim gradom što je važno za obnovu, ali i ekonomsku i socijalnu revitalizaciju Sisačko-moslavačke županije.

„Za ovu smo županiju povećali kvotu regionalnih potpora znatno veću nego u drugim dijelovima Hrvatske, što je poruka ulagačima kako će ovdje biti najbolji uvjeti ulaganja”, naglasio je Plenković.

Čestitke brojnom članstvu uputili su i ministri Marin Piletić, Davor Božinović i Tomo Medved. Svečanosti su još bili nazočni potpredsjednica HDZ-a Zdravka Bušić, glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić, politički tajnik stranke i potpredsjednik Sabora Ante Sanader, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, državni tajnici Željka Josić i Domagoj Orlić, te brojni stranački dužnosnici županije te gradova i općina, izvijestili su iz HDZ-a Sisačko – moslavačke županije.

Više vijesti

Martinska Ves

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u nedjelju, 17. ožujka u crkvi sv. Martina biskupa u Martinskoj Vesi svečano misno slavlje tijekom kojeg je...

Sisak

Na Metalurškom fakultetu u Sisku, Sveučilišnom studiju Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš, Aleja narodnih heroja 3, u srijedu 20.3.2024. godine s početkom...

Kutina

U zajedničkoj organizaciji Sisačko-moslavačke županije i Udruge Specijalne jedinice policije Domovinskog rata RIS Kutina u Kutini je u petak, 15. ožujka 2024. godine obilježena...

EMISIJE

U srijedu, 13. ožujka u emisiji Srijedište ugostili smo predsjednicu Obrtničke komore Sisačko – moslavačke županije, Ivanku Čačić. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.