Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

HDZ u Sisku proslavio 30. godišnjicu osnutka stranke na području Sisačko – moslavačke županije

U Sisku je održana svečanost na kojoj je više od 500-injak uzvanika, članova Hrvatske demokratske zajednice, proslavilo 30. godišnjicu osnutka stranke na području Sisačko-moslavačke županije.

Okupivši sve svoje zajednice, utemeljitelje, žene, mladež, branitelje i poduzetnike, iz grada hrvatskih pobjeda poslana je poruka o snažnom zajedništvu koje je obilježilo rad stranke u posljednja tri desetljeća.

Na dane osnivanja stranke na području županije, podsjetio je jedan od njenih utemeljitelja Ivan Bobetko.

O djelovanju HDZ-a na području Siska i Sisačko-moslavačke županije te rezultatima HDZ-a u ostvarivanju razvojno-socijalnih projekata, govorili su predsjednici gradske i županijske organizacije, Tomislav Kralj i župan Ivan Celjak.

„HDZ je najsocijaldemokratskija stranka kad se radi o najugroženijima u našem društvu, ujedno je i najdomoljubnija kad se radi o interesima Hrvatske i svih naših građana!”, poručio je Celjak uz čestitku svim članovima. Predstavljeni su i projekti obnove i revitalizacije na području Sisačko-moslavačke županije.

Predsjednik HDZ-a i Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković rekao je kako svaka generacija HDZ-ovih političara ispred sebe ima neke strateške projekte koje treba ispuniti.

„Povezali smo hrvatski teritorij, modernizirali Hrvatsku vojsku, postigli energetsku neovisnost, ojačali gospodarstvo, uveli euro, ušli u schengenski prostor, kroz dvije globalne krize očuvali radna mjesta i povećali zapošljavanje, 4. paketom mjera pomoći ćemo građanima, a poticaj za Sisačko-moslavačku županiju kroz naše projekte, posebno je vidljiv!”, rekao je premijer Plenković podsjetivši kako će do kraja mandata, autocesta A11 do Siska na kojoj traju radovi izgradnje, povezati i integrirati Sisačko-moslavačku županiju sa glavnim gradom što je važno za obnovu, ali i ekonomsku i socijalnu revitalizaciju Sisačko-moslavačke županije.

„Za ovu smo županiju povećali kvotu regionalnih potpora znatno veću nego u drugim dijelovima Hrvatske, što je poruka ulagačima kako će ovdje biti najbolji uvjeti ulaganja”, naglasio je Plenković.

Čestitke brojnom članstvu uputili su i ministri Marin Piletić, Davor Božinović i Tomo Medved. Svečanosti su još bili nazočni potpredsjednica HDZ-a Zdravka Bušić, glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić, politički tajnik stranke i potpredsjednik Sabora Ante Sanader, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, državni tajnici Željka Josić i Domagoj Orlić, te brojni stranački dužnosnici županije te gradova i općina, izvijestili su iz HDZ-a Sisačko – moslavačke županije.

Još vijesti

Jasenovac

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak sa suradnicima te načelnicom Općine Jasenovac Marijom Mačković obišao je OŠ Jasenovac na kojoj su završeni radovi energetske obnove. Vrijednost...

KULTURA

Predstavljanje knjige Tihomira Dujmovića „Hrvatske povijesne istine“, održano je u četvrtak, 21. rujna u Dvorani Sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu. Knjigu...

VIJESTI

U Hrvatskoj Kostajnici je održana završna konferencija dvogodišnjeg projekta Knjiga na kotačima, financiranog iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna Republike Hrvatske. Završnoj konferenciji...

Ostalo

U Izboru za najbolji EU projekt koji Hanza media organizira u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i portalom Župan.hr,...

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.