Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Dragovoljna predaja i pronalazak ubojitih sredstava, oružja i streljiva

Građanin je u petak, 10. ožujka, na glinskom području u mjestu Slatina Pokupska čisteći dvorišne prostorije pronašao automatsku pušku, tri ručne bombe, topničku granatu i 315 komada puščanog streljiva.

Istoga dana, građanin je policiji u Kutini dragovoljno predao ručnu bombu, topničku granatu i 10 komada raznog streljiva.

Sljedećeg dana, 11. ožujka, na području Dvora u mjestu Donji Žirovac policijski su službenici prilikom ophodnje u šumi pronašli ručni bacač raketa, tzv. zolja koju je s mjesta pronalaska preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

“Sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, pozivamo građane da predaju sve vrste ubojitih sredstava bez ikakvih sankcija u sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.

Pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju, skrivaju ili pronađu ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Stručno osposobljeni policijski službenici će na siguran način preuzeti”, poručuju iz PU sisačko – moslavačke.

Više vijesti

Iz policijske bilježnice

U ponedjeljak, 22. travnja, u večernjim satima, u Popovači, došlo je do požara u podrumskim prostorijama 44-godišnjeg vlasnika. Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su...

Iz policijske bilježnice

Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracijama su u razdoblju od 15. do 17. travnja, na području Gline,...

Iz policijske bilježnice

U srijedu, 17. travnja, u mjestu Husain na kutinskom području došlo je do požara objekata 53-godišnjeg i 54-godišnjeg vlasnika. Na mjestu događaja obavljen je...

Iz policijske bilježnice

Traga se za nepoznatim počiniteljem koji je jučer, 17. travnja, u Galdovačkoj ulici u Sisku, pokušao provaliti u bankomat i ljekarnu. Na mjestu događaja...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.