Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Dragovoljna predaja i pronalazak ubojitih sredstava, oružja i streljiva

Građanin je u petak, 10. ožujka, na glinskom području u mjestu Slatina Pokupska čisteći dvorišne prostorije pronašao automatsku pušku, tri ručne bombe, topničku granatu i 315 komada puščanog streljiva.

Istoga dana, građanin je policiji u Kutini dragovoljno predao ručnu bombu, topničku granatu i 10 komada raznog streljiva.

Sljedećeg dana, 11. ožujka, na području Dvora u mjestu Donji Žirovac policijski su službenici prilikom ophodnje u šumi pronašli ručni bacač raketa, tzv. zolja koju je s mjesta pronalaska preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

“Sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, pozivamo građane da predaju sve vrste ubojitih sredstava bez ikakvih sankcija u sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.

Pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju, skrivaju ili pronađu ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Stručno osposobljeni policijski službenici će na siguran način preuzeti”, poručuju iz PU sisačko – moslavačke.

Još vijesti

Iz policijske bilježnice

U ponedjeljak, 27. ožujka oko 16.30 sati u Sisačkoj ulici u Petrinji, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetim. Do nesreće je došlo kada je...

Iz policijske bilježnice

U srijedu, 29. ožujka, na cijelom području Policijske uprave sisačko-moslavačke provodit će se pojačani 24-satni nadzor nepropisne uporabe mobitela u prometu.

Iz policijske bilježnice

U subotu, 25. ožujka oko 19 sati u mjestu Bročice na novljanskom području dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Do nesreće je došlo...

Iz policijske bilježnice

U srijedu, 22. ožujka oko 13.30 sati, na državnoj cesti D30 između mjesta Dužica i Lekenik, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Nesreću...

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.