Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

[FOTO] Zimska škola robotike i gaminga u RCK – Tehničkoj školi Sisak

Zimske praznike neki su učenici odlučili provesti u stjecanju novih znanja i vještina. Tehnička škola Sisak i ove godine, uz potporu Sisačko-moslavačke županije, tijekom zimskog odmora učenika, organizira 2. CoolSchool zimsku školu robotike i gaminga koja se održava u RCK-Tehničkoj školi Sisak. Sudjeluje 64 učenika osnovnih škola viših razreda iz Siska i okolice koje je danas posjetio zamjenik župana Mihael Jurić.

Drugu godinu za redom, zajedno s Tehničkom školom Sisak, organiziramo zimsku školu robotike i gaminga što se pokazalo kao dobar program u kojem naši učenici tijekom zimskih praznika popunjavaju svoje slobodno vrijeme na kvalitetan način. Ponosni smo na naše programe za razvoj videoigara koje imamo u Tehničkoj školi Sisak, ali i Srednjoj školi Novska za što postoji veliki interes mladih. Siguran sam da će dio mladih ljudi koji su danas ovdje pokazati interes i za upisom u Tehničku školu Sisak. Cilj nam je da mladi ostanu na području naše županije“, istaknuo je Jurić.

Cilj ovakvih radionica je poticanje kreativnosti učenika, kritičko razmišljanje i razvoj praktičnih i digitalnih vještina. Na ovaj način učenici se već u osnovnoj školi upoznaju s izradom videoigara i usmjeravaju u područje gaming industrije koja zadnjih godina bilježi najbrži i najveći rast.

Ravnatelj Tehničke škole Sisak Davor Malović naglasio je kako je ove godine bio izuzetno veliki interes za zimsku školu robotike i gaminga.

Ove godine je duplo veći interes u odnosu na prošlu godinu. Profesori naše škole rade rade s učenicima u grupama iz robotike i gaminga. U pet dana trajanja zimske škole, djeca će naučiti programirati robote i raditi jednostavnije kompjutorske igrice. Ovo je i način da djeci pokažemo vrijednu opremu koju imamo i ujedno poziv da svoje obrazovanje nastave u Tehničkoj školi Sisak“, rekao je Malović.

Tehnička škola Sisak postat će ove godine centar kompetentnosti u području računalstva i elektrotehnike što će omogućiti projekt Regionalni centar kompetentnosti u sklopu kojega se, sredstvima Europske unije, obnavlja zapušteni objekt nekadašnje vojarne u Lađarskoj ulici u Sisku. U tom će se prostoru nalaziti Tehnička škola Sisak i najmodernija oprema u Republici Hrvatskoj na kojoj će učenici stjecati svoja znanja što će im omogućiti prednost pri nastavku obrazovanja i zapošljavanju.

Zamjeniku župana Mihaelu Juriću u obilasku zimske škole gaminga i robotike pridružili su se i glavni tajnik Koordinacije županijskih savjeta mladih Marijo Rajič te članovi Savjeta mladih SMŽ koji su se danas u prostorijama Sisačko-moslavačke županije sastali sa zamjenikom župana, a razgovarali su o osnaživanju suradnje mladih i donositelja odluka u lokalnoj i područnoj samoupravi.

Više vijesti

Petrinja

Od građevinskog otpada, prazne ambalaže, odjeće pa do pelena… nema čega nije bilo, no složne ruke hrvatskih šumara te djelatnika Ekološkog centra Vrata Zrinske...

OBNOVA

Zgrada u Ulici Hrvatskog narodnog preporoda 2-10 u Sisku sa oko 145 stanova najveći je objekt oštećen u petrinjskom potresu potresu, a prvi nalazi...

PROMO

Hotel Panonija Sisak zapošljava kuhare, konobare i recepcionere. Za više informacija i prijavu kontaktirajte 091 602 13 97 ili putem e-maila financije@hotel-panonija.hr

OBNOVA

Sisačko-moslavačka županija u posljednjih nekoliko godina pretvorila se u veliko gradilište. Tako je u ponedjeljak, 22. travnja 2024. godine, u Sisku u Ulici Miroslava...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.