Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Završna konferencija projekta “Dnevni centar za starije osobe u Novskoj” vrijednog 1,4 milijuna eura

Završna konferencija projekta „Dnevni centar za starije osobe u Novskoj“ održana je jučer u Novskoj na kojoj je istaknuto kako je projekt u cijelosti financiran sredstvima Europske unije u iznosu 1,4 milijuna eura. Zamjenik župana Mihael Jurić izrazio je zadovoljstvo ovakvim projektom kojim se starijim sugrađanima grada Novske omogućuje izvaninstitucionalna skrb kroz cjelodnevni i poludnevni boravak te dostavu obroka na kućni prag.

Sisačko-moslavačka županija ulaže velika sredstva u podizanje kvalitete života naših stanovnika starije životne dobi. Potres je, na žalost, nanio štete na domovima za starije osobe u Petrinji, Glini i Sisku, ali zahvaljujući inicijativi župana Celjaka prema Vladi RH, sredstvima iz državnog proračuna obnavljaju se domovi u Glini i Sisku. Županija vlastitim sredstvima uređuje i prvi javni dom za starije osobe u Kutini te proširuje kapacitete domova u Sisku i Petrinji“, rekao je zamjenik župana Jurić.

Novska je s nestrpljenjem dočekala realizaciju ovog projekta koji je od iznimne važnosti za stanovnike starije životne dobi.

Naši stariji sugrađani ovim su projektom dobili jednu uslugu više i to u jednom ovako lijepom prostoru kojeg smo uredili sredstvima EU i uz podršku Vlade RH i Sisačko-moslavačke županije. Našim starijim sugrađanima omogućili smo jedan topao drugi dom, odnosno prostor u kojem se mogu družiti“, istaknula je gradonačelnica Novske Marija Kušmiš.

Dnevni centar za starije osobe u Novskoj dislocirana je jedinica Doma za starije osobe Sisak čija je ravnateljica Ružica Čakširan također nazočila završnoj konferenciji u Novskoj istaknuvši prednosti ovakvog projekta, jer korisnici mogu ostati živjeti u svojim domovima, a uz to koristiti usluge koje nudi Dnevni centar.

Naši stariji sugrađani često su sami u svojim kućama i ponekad im je teško nešto skuhati ili su jednostavno usamljeni. Iz tog razloga je ovakva izvaninstitucionalna skrb od velike važnosti. U poludnevnom boravku imaju i pomoć stručnjaka i mogu dobiti sve potrebne savjete u vezi prehrane i zdravlja, a na raspolaganju su im socijalni radnici i psiholozi“, zaključila je Ružica Čakširan.

Još vijesti

Popovača

Ukupno 37 razrednih odjela u matičnoj i četiri područne škole, 80 djelatnika, 470 učenika i pet godina kontinuiranog djelovanja OŠ „Zorke Sever“ u Popovači....

Novska

Gradonačelnica Grada Novske Marija Kušmiš potpisala je Ugovor o radovima na rekonstrukciji mrtvačnice u Starom Grabovcu, sa vlasnikom  tvrtke LOVRIĆ GRAĐENJE d.o.o., Darkom Lovrićem. Riječ je...

KULTURA

Kreativna uskrsna radionica za odrasle održat će se u četvrtak, 30. ožujka u 18:00h u GKČ Ante Jagar Novska. Mjesta na radionici već su popunjena...

OBNOVA

Na području Petrinje bit će izgrađeno 57 drvenih montažnih kuća. Nositelj izgradnje je Sisačko-moslavačka županija. To je jedan od oblika privremenog smještaja za stradalnike,...

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.