Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Pronađeni počinitelji koji su krali sekundarne sirovine vrijedne oko 20 tisuća eura

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad sedmero hrvatskih državljana (30, 29, 28, 27, 26, 26 i 23) zbog počinjenih više kaznenih djela teške krađe.

U srijedu, 1. veljače oko 20 sati u mjestu Prekopa na glinskom području policijski su službenici zaustavili vozilo sisačkih registracija kojim je bez položenog vozačkog ispita upravljao 29-godišnjak dok su se u vozilu nalazili 26-godišnjak i 28-godišnjak. Pregledom vozila uočeno je da se u prtljažniku nalaze kolutovi bakrenih vodiča. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su istoga dana, oko 18 sati u Ulici Svetog Križa u Glini, provalili u skladište poduzeća i ukrali bakreni materijal. Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su 26-godišnjak, 28-godišnjak i 30-godišnjak, u noći s 25./26. veljače prošle godine, u ulici Vatroslava Lisinskog u Sisku provalili u teretni vagon koji služi kao skladište i ukrali 1249 kilograma bakra.

Nadalje, 14. ožujka prošle godine, u ulici Braće Kavurić u Sisku, njih četvorica ( 29,26,28,26 ) su provalili u krug tvrtke i ukrali 7 bakrenih šinja. Potom su početkom mjeseca srpnja prošle godine, 29-godišnjak i 28-godišnjak ponovno provalili u navedenu tvrtku i ukrali 12 bakrenih šinja.

Utvrđeno je da su 29-godišnjak, 27-godišnjak i 23-godišnjak u noći s 2./3. rujna prošle godine, u ulici Vatroslava Lisinskog u Sisku provalili u teretni vagon koji služi kao skladište i pokušali ukrasti bakar.

Ukupna materijalna šteta se procjenjuje se na oko 20 tisuća eura, a protiv osumnjičenih zbog počinjenih kaznenih djela teške krađe slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Više vijesti

Iz policijske bilježnice

U ponedjeljak, 22. travnja, u večernjim satima, u Popovači, došlo je do požara u podrumskim prostorijama 44-godišnjeg vlasnika. Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su...

Iz policijske bilježnice

Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracijama su u razdoblju od 15. do 17. travnja, na području Gline,...

Iz policijske bilježnice

U srijedu, 17. travnja, u mjestu Husain na kutinskom području došlo je do požara objekata 53-godišnjeg i 54-godišnjeg vlasnika. Na mjestu događaja obavljen je...

Iz policijske bilježnice

Traga se za nepoznatim počiniteljem koji je jučer, 17. travnja, u Galdovačkoj ulici u Sisku, pokušao provaliti u bankomat i ljekarnu. Na mjestu događaja...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.