Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Osniva se Turistička zajednica područja Banovina – Pounje

Dugogodišnja inicijativa povezivanja Grada Hrvatske Kostajnice i susjednih općina Banovine i Pounja jučer je dobila i službenu potvrdu potpisivanjem Sporazuma o osnivanju Turističke zajednice područja Banovine-Pounja kojega su u Hrvatskoj Kostajnici potpisali gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan, zamjenik načelnika Općine Dvor Franjo Juranović, načelnica Općine Donji Kukuruzari Lucija Matković, načelnica Općine Hrvatska Dubica Ružica Karagić, načelnica Općine Majur Klementina Karanović te načelnik Općine Sunja Grga Dragičević.

Potpisivanju Sporazuma, koji će doprinijeti razvoju turizma Banovine i Pounja, nazočio je i zamjenik župana Mihael Jurić.

Sisačko-moslavačka županija podržava ovu suradnju Grada Hrvatske Kostajnice sa susjednim općinama, jer ovo je područje iznimnog turističkog potencijala, posebno u dijelu lovnog turizma, biciklizma, planinarenje i dr. S kvalitetnim turističkim programima, siguran sam da u ovaj dio naše županije možemo privući turiste i tako revitalizirati ovo područje pogođeno potresom“, istaknuo je zamjenik župana Jurić.

Inicijativa o udruživanju turističkih potencijala Hrvatske Kostajnice i susjednih općina stigla je iz TZ Hrvatske Kostajnice, a predsjednik novoosnovane TZ područja Banovine i Pounja bit će kostajnički gradonačelnik Dalibor Bišćan.

„Inicijativa postoji već godinu dana, jer cijelo ovo naše područje iznimno je dobro prometno povezano i u tom smislu povezujemo susjedne općine s Hrvatskom Kostajnicom koja tako postaje središte zbivanja cijelog ovog kraja Pounja i Banovine, a uz pomoć Vlade RH i Sisačko-moslavačke županije dodatno ćemo revitalizirati cijeli ovaj kraj“, rekao je Bišćan.

Potpisivanju Sporazuma nazočila je i direktorica TZ Sisačko-moslavačke županije Ivana Plavec istaknuvši kako je riječ o području netaknute prirode koje je, posebno nakon pandemije koronavirusa, iznimno cijenjeno kod turista koji vole takvu vrstu odmora. Naglasila je također kako je prošle godine u Sisačko-moslavačkoj županiji zabilježen porast broja turista i noćenja.

Još vijesti

Popovača

Ukupno 37 razrednih odjela u matičnoj i četiri područne škole, 80 djelatnika, 470 učenika i pet godina kontinuiranog djelovanja OŠ „Zorke Sever“ u Popovači....

OBNOVA

Na području Petrinje bit će izgrađeno 57 drvenih montažnih kuća. Nositelj izgradnje je Sisačko-moslavačka županija. To je jedan od oblika privremenog smještaja za stradalnike,...

OBNOVA

Uz zgrade javne namjene koje su obnovljene na području grada Siska, a čiju obnovu koordinira Sisačko-moslavačka županija u tijeku su i radovi na Gimnaziji...

OBNOVA

Započeli su radovi na obnovi zgrade Doma zdravlja Sisačko-moslavačke županije u Sisku, u cjelovitu obnovu ulaže se 5,6 milijuna eura, a radove je jučer...

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.