Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

FOTO

[FOTO] Novih deset električnih autića za istraživanje Parka prirode Lonjsko polje

U petak, 3. veljače Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje preuzela je deset naručenih električnih golf autića od tvrtke Wawa d.o.o. čime je proširila turističku ponudu u Posjetiteljskim centrima Repušnica i Osekovo.

Električni golf autići sufinancirani su od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti s 80% sredstava, te gradova Kutine i Popovače s po 10% sredstava potrebnih za nabavu turističkih električnih golf autića. Zadovoljstvo nabavom vozila istaknuli su i gradonačelnik Popovače Josip Mišković te gradonačelnik Kutine Zlatko Babić uz zahvalu spomenutom Fondu za dodijeljena sredstva.

Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje posjetiteljima je prezentirala probnu vožnju električnim golf autićima u ožujku i travnju 2021. godine u Posjetiteljskom centru Repušnica, gdje su se autići pokazali kao posjetiteljima zanimljiva i tražena turistička usluga.

Električna golf vozila uz ispunjavanje ekoloških zahtjeva za očuvanjem prirode i korištenja električne energije pogodna su za prometovanje Parkom, jer su bešumna i ne ometaju životinje koje obitavaju na području Lonjskoga polja.

Tražili smo ekološki prihvatljivo prijevozno sredstvo za potrebe vođenih obilazaka Parka prirode Lonjsko polje te odlazaka do novih vidikovaca u Repušnici i Osekovu, a istodobno posjetiteljima,vožnjom eklektičnim golf autićima kroz Lonjsko polje, nudimo novu atraktivnu uslugu“, izjavio je v.d. ravnatelja Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje Damir Culjak.

S obzirom na veliku površinu Lonjskog polja ova vozila omogućit će posjetiteljima jednostavan i siguran način pronalaska željenih lokaliteta, a uz prekrasan krajolik idealna su kombinacija za istraživanje i potpuno prepuštanje ljepotama prirode. Vjerujem da će se gosti Parka rado služiti električnim automobilima jer vožnja poljem nudi nezaboravno iskustvo i druženje s autohtonim pasminama uz bogatu floru i faunu“, dodala je direktorica Turističke zajednice grada Kutine Ivana Grdić.

Autići će biti u turističkoj ponudi u Posjetiteljskim centrima Repušnica i Osekovo od travnja ove godine.

Još vijesti

Popovača

Ukupno 37 razrednih odjela u matičnoj i četiri područne škole, 80 djelatnika, 470 učenika i pet godina kontinuiranog djelovanja OŠ „Zorke Sever“ u Popovači....

Popovača

Započeli su radovi uređenja Trga I u središtu Popovače. Riječ je o investiciji od gotovo 465 tisuća eura, a koja će doprinijeti potpuno novoj...

Kutina

Koordinacijski odbor Kutina – Grad prijatelj djece u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Kutine organizira Uskrsni sajam koji će biti ispunjen bogatim programom i...

Kutina

Sjednica Gradskog vijeća Kutine započela je izjavom vijećnika Ivice Glibe o prelasku u nezavisne vijećnike iz stranke MOST.  Glibo je bio jedini vijećnik MOST-a...

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.