Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Dvije škole iz Sisačko – moslavačke županije osvojile nagradu dm-a!

Učenici Područne škole Češko selo iz Petrinje i Područne škole Jamarice iz naselja Jamarica među najboljim su mladim ekolozima u Hrvatskoj, pokazali su rezultati desetog Zelenog koraka, dm-ove akcije prikupljanja i recikliranja starog papira. U akciji je sudjelovalo ukupno 64 učenika iz dvaju škola koji su prikupili 9,8 tona papira, a dm je svaku od škola nagradio s 1.327,23 eura za doprinos zaštiti okoliša.

Mentorica i učiteljica razredne nastave Sanja Rašo Čar iz Područne škola Jamarice istaknula je kako su sudjelovanjem u Zelenom koraku željeli dokazati da, unatoč tomu što školu pohađa svega 10 učenika od 1. do 3. razreda, mogu ostvariti zapažene rezultate koji će doprinijeti zaštiti okoliša.

Rezultati mladih ekologa Područnih škola Češko selo i Jamarice pokazali su da škole iz manjih mjesta itekako potiču ekološku osviještenost svojih učenika te da dobro znaju koliko je to važno za budućnost našeg planeta. Uime dm-a, želim zahvaliti učenicima i djelatnicima što su sudjelovanjem u Zelenom koraku doprinijeli zaštiti okoliša svoje lokalne zajednice te potvrdili da je svaki zeleni korak pomak prema održivijoj budućnosti“, izjavila je Ivana Marmilić iz dm-a.

Područna škola Češko selo djeluje u sklopu Osnovne škole Mate Lovraka Petrinja, a u Zelenom koraku sudjeluje od 2017. godine.

Uključivanjem u eko akcije poput Zelenog koraka nastojimo osvijestiti naše učenike o važnosti ekologije te ih kontinuirano poticati na aktivno sudjelovanje u zaštiti prirode.Ponosni smo što su baš oni ove godine među najboljima u Zelenom koraku, a veseli nas što su se uz njih, akciji priključili roditelji, sugrađani te učenici i djelatnici naše matične škole. Uime svih učenika i djelatnika naše škole zahvaljujem dm-u na nagradi te se veselim sudjelovanju u budućim izdanjima ove akcije koja promiče važnost brige o okolišu“, izjavila je Jasna Anušić, učiteljica engleskog jezika i glavna koordinatorica eko akcije u PŠ Češko selo.

Uz učenike Područnih škola Češko selo i Jamarice, najbolje su rezultate ostvarili učenici Područnih škola PŠ Glavina Donja (Imotski), Plešce i Veliki Raven (Križevci) te Osnovnih škola Ljudevita Gaja Nova Gradiška, Trpanj, Trnovec, braće Radića (Kloštar Ivanić) i Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar (Varaždin).

U desetom Zelenom koraku 17.229 osnovnoškolaca prikupilo je više od 100 tona starog papira za recikliranje i tako su spasili više od 1.700 stabala. Svaku od deset škola čiji su učenici prikupili najviše papira dm je nagradio s 1.327,23 eura.

Zeleni korak jedna je od najdugovječnijih akcija dm-a u kojoj je tijekom deset godina više od 220.000 osnovnoškolaca prikupilo čak 3.000 tona starog papira, čijim je recikliranjem spašeno više od 51.000 stabala.

Još vijesti

KULTURA

Predstavljanje knjige Tihomira Dujmovića „Hrvatske povijesne istine“, održano je u četvrtak, 21. rujna u Dvorani Sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu. Knjigu...

VIJESTI

U Hrvatskoj Kostajnici je održana završna konferencija dvogodišnjeg projekta Knjiga na kotačima, financiranog iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna Republike Hrvatske. Završnoj konferenciji...

Ostalo

U Izboru za najbolji EU projekt koji Hanza media organizira u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i portalom Župan.hr,...

SMŽ

Učenicima četvrtih razreda osnovnih škola iz cijele Sisačko-moslavačke županije i sljedeće godine bit će osigurano besplatno ljetovanje u Splitu zahvaljujući daljnjoj suradnji Splitsko-dalmatinske i...

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.