Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

DVD Popovača obilježio 130. obljetnicu uspješnog djelovanja

DVD Popovača održao je redovnu godišnju skupštinu na kojoj je obilježena 130. obljetnica kontinuiranog djelovanja.

Kako je istaknuto, Dobrovoljno vatrogasno društvo Popovača broji 121 člana, a prošle je godine zabilježilo 56 intervencija koje se odnose ne samo na ovo naselje, već na čitavo gradsko područje, kao i na područje susjednih jedinica lokalne samouprave.

„Sve su intervencije uspješno odrađene u skladu s pravilima struke te niti jedan dio opreme ili vozila nije oštećen uslijed neznanja ili nestručnosti“, naglasili su predsjednik Društva Stjepan Jaić i zapovjednik Tomislav Đudarić u izvješćima u okviru kojih su podsjetili i na uspješno sudjelovanje djece i mladeži na natjecanjima na kojima su izborili rekordnih 40 pobjeda.

Na Skupštini je istaknuto i kako se kontinuirano ulaže i u opremu i vozila, a za što su ostvarena financijska sredstva od sponzora, ali i gradske Vatrogasne zajednice, odnosno Grada, te Ministarstva unutarnjih poslova.

Na skupštini usvojenim Planom rada za 2024. godinu obuhvaćen je nastavak svih postojećih aktivnosti kao i gospodarskih djelatnosti, a naglašena je i potreba za adaptacijom doma i spremišta kao i potreba za nabavom vozila te suvremene vatrogasne opreme i tehnike.

U okviru ove skupštine, DVD Popovača je za višegodišnji angažman u društvu, svojim članovima dodijelio spomenice i priznanja. Posebno je svečana ova prigoda bila za Ivana Kopčića koji je primio prizanje za 70. obljetnicu rada, članove veterane Ivana Rukelja i Zvonimira Herjavca te Alojzija Jaića koji je obilježio 50-godišnji uspješan rad u popovačkom DVD-u.

Ovom prilikom pohvaljena je i odlična suradnja s bratskim društvima DVD Duga Resa, PGD Črnomelj i DVD Belec, čiji su predstavnici svojim odazivom uveličali ovu skupštinu.

Među brojnim gostima okupljene su pozdravili i na uspjesima im čestitali saborska zastupnica i predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir, gradonačelnik Josip Mišković, zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Mario Paluh, predsjednik Vatrogasne zajednice Popovače Zvonimir Kondres te predstavnici brojnih susjednih i prijateljskih društava.

Još vijesti

Popovača

Ukupno 37 razrednih odjela u matičnoj i četiri područne škole, 80 djelatnika, 470 učenika i pet godina kontinuiranog djelovanja OŠ „Zorke Sever“ u Popovači....

Popovača

Započeli su radovi uređenja Trga I u središtu Popovače. Riječ je o investiciji od gotovo 465 tisuća eura, a koja će doprinijeti potpuno novoj...

Popovača

U Popovaču je stigao novi električni čistač, odnosno komunalni stroj za odvojeno prikupljanje otpada nabavljen uz potporu Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti....

Popovača

U Popovači je održana redovna izvještajna skupština Zajednice udruga pčelara Sisačko-moslavačke županije. Kako je istaknuo predsjednik Damir Bukvić, Zajednica broji 764 člana, a 914...

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.