Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Uspješan projekt fizikalne terapije na ruralnom području naše županije ide dalje

Stanovnici starije životne dobi i osobe s invaliditetom iz općina Majur, Donji Kukuruzari, Sunja, Hrvatska Dubica, Dvor i grada Hrvatska Kostajnica i dalje će imati dostupnu fizikalnu terapiju na svome području i osiguran besplatan prijevoz. Rezultat je to potpisanog dodatka Sporazuma o zajedničkom financiranju projekta „Korak prema zdravlju“ kojega sufinancira Sisačko-moslavačka županija, Grad Hrvatska Kostajnica i navedene općine.

Potpisivanju Dodatka Sporazuma u Kulturnom centru Majur nazočile su pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Sisačko-moslavačke županije Alenka Ljubešić i ravnateljica Doma zdravlja Sisačko-moslavačke županije Sanja Habek koja je čelnike jedinica lokalne samouprave izvijestila o aktivnostima koje Dom zdravlja SMŽ provodi s ciljem ugovaranja fizikalne terapije u mreži javne zdravstvene službe kojom bi se osigurala trajna dostupnost fizikalne terapije u prostoru Doma zdravlja u Hrvatskoj Kostajnici za stanovnike ruralnih područja.

Dosadašnja provedba projekta, kojega je inicirala Sisačko-moslavačka županija, pokazala je odlične rezultate u smislu proširenja usluge i povećanja socijalne uključenosti i unaprjeđenja kvalitete života osoba starije životne dobi i osoba s invaliditetom na ruralnim područjima.

Na navedenom području živi oko 12,5 tisuća stanovnika, a od toga je, prema procjeni, 25 posto stanovništva starije od 65 godina.

Još vijesti

SMŽ

U četvrtak, 26. siječnja 2023. godine, održana je sjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije. Tako je tijekom Aktualnog sata vijećnika Srećka Telara zanimao projekt „Pun...

OBNOVA

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je sa suradnicima posjetio Srednju školu Viktorovac, gdje su završeni radovi na sanaciji sjeverozapadnog dijela školske zgrade, drugog dijela kompletne...

SMŽ

Danas je u Sisku održana 15. sjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije. U nastavku donosimo snimku Aktualnog sata sjednice i fotogaleriju.

Petrinja

Grad Petrinja donio je u prosincu prošle godine Odluku o provođenju radova za opće dobro bez naknade na području Grada Petrinje. Radove za opće dobro...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.