Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Sisačka biskupija: Najava događanja od 2. do 15. veljače

Svećenički dan Sisačke biskupije održat će se u četvrtak, 2. veljače u 10 sati u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu. Predavanje na temu „Duhovnost zajedništva u svećeničkoj službi“ održat će vlč. Giuliano Trdić, rektor Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu.

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će u subotu, 4. veljače u 11 sati, u samostanskoj crkvi Kćeri Srca Isusova u Lasinji svečano misno slavlje tijekom kojeg će trajne zavjete položiti s. Marija Ružica od sv. Ivana (Marie Rose de Saint Jean).

Proslava Svjetskog dana posvećenog života održat će se u nedjelju, 5. veljače u bazilici sv. Kvirina u Sisku. Susret započinje u 17 sati predavanjem, a slijedi krunica te mogućnost za ispovijed. Svečano misno slavlje s početkom u 18 sati predvodit će sisački biskup Vlado Košić.

Tradicionalni „Molitveni doručak“ Sisačke biskupije, u organizaciji Ureda za promicanje socijalnog nauka Crkve, održat će se u ponedjeljak, 6. veljače u 9 sati u Velikom Kaptolu. Na temu sindroma izgaranja na poslu govorit će psihoterapeutkinja Maja Jakšić. 

Proslava Dana života održat će se u utorak 7. veljače u 18 sati u bazilici sv. Kvirina u Sisku. Misno slavlje predvodit će župnik katedralne župe u Puli don Rikard Lekaj. Nakon mise svjedočit će bračni par Pašalić koji je posvojio četvero djece.

Župa Budaševo svečano će u petak, 10. veljače proslaviti blagdan svog zaštitnika bl. Alojzija Stepinca. Središnje misno slavlje u 11 sati u župnoj crkvi predvodit će sisački biskup Vlado Košić.

Župa Kutinska Slatina svečano će u nedjelju, 12. veljače proslaviti blagdan svog zaštitnika bl. Alojzija Stepinca. Središnje misno slavlje u 11 sati u župnoj crkvi predvodit će sisački biskup Vlado Košić.

Dani bolesnika na području Sisačke biskupije bit će obilježeni od 11. do 15. veljače misnim slavljima koja će predvoditi sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s povjerenikom za pastoral bolesnih i starijih osoba vlč. Sašom Jozićem, a prema sljedećem rasporedu:

  • u subotu, 11. veljače u 17 sati, u kapeli Gospe Lurdske Lječilišta „Topusko“;
  • u ponedjeljak, 13. veljače u 11 sati  u OB „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku;
  • u utorak, 14. veljače u 11 sati, u bolničkoj kapeli Neuropsihijatrijske bolnice “Dr. Ivan Brabot” u Popovači;
  • u srijedu, 15. veljače u 17 sati u Lječilištu „Naftalan“.

Još vijesti

OBNOVA

Uz zgrade javne namjene koje su obnovljene na području grada Siska, a čiju obnovu koordinira Sisačko-moslavačka županija u tijeku su i radovi na Gimnaziji...

VIJESTI

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će, u četvrtak 30. ožujka u 11.00 sati u Centru za rehabilitaciju u Komarevu misno slavlje za korisnike i...

VIJESTI

Velikogoričkog poduzetnika Željka Žužića Općinski sud u Sisku je nepravomoćno osudio na šest mjeseci zatvora, koji se zamijenjuju radom za opće dobro, zbog toga...

OBNOVA

Oko 5,6 milijuna €, s PDV-om, ulaže su u cjelovitu obnovu zgrade Doma zdravlja Sisačko-moslavačke županije u Sisku. U potresu je zgrada teško oštećena...

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.