Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Sisačka biskupija: Najava događanja od 2. do 15. veljače

Svećenički dan Sisačke biskupije održat će se u četvrtak, 2. veljače u 10 sati u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu. Predavanje na temu „Duhovnost zajedništva u svećeničkoj službi“ održat će vlč. Giuliano Trdić, rektor Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu.

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će u subotu, 4. veljače u 11 sati, u samostanskoj crkvi Kćeri Srca Isusova u Lasinji svečano misno slavlje tijekom kojeg će trajne zavjete položiti s. Marija Ružica od sv. Ivana (Marie Rose de Saint Jean).

Proslava Svjetskog dana posvećenog života održat će se u nedjelju, 5. veljače u bazilici sv. Kvirina u Sisku. Susret započinje u 17 sati predavanjem, a slijedi krunica te mogućnost za ispovijed. Svečano misno slavlje s početkom u 18 sati predvodit će sisački biskup Vlado Košić.

Tradicionalni „Molitveni doručak“ Sisačke biskupije, u organizaciji Ureda za promicanje socijalnog nauka Crkve, održat će se u ponedjeljak, 6. veljače u 9 sati u Velikom Kaptolu. Na temu sindroma izgaranja na poslu govorit će psihoterapeutkinja Maja Jakšić. 

Proslava Dana života održat će se u utorak 7. veljače u 18 sati u bazilici sv. Kvirina u Sisku. Misno slavlje predvodit će župnik katedralne župe u Puli don Rikard Lekaj. Nakon mise svjedočit će bračni par Pašalić koji je posvojio četvero djece.

Župa Budaševo svečano će u petak, 10. veljače proslaviti blagdan svog zaštitnika bl. Alojzija Stepinca. Središnje misno slavlje u 11 sati u župnoj crkvi predvodit će sisački biskup Vlado Košić.

Župa Kutinska Slatina svečano će u nedjelju, 12. veljače proslaviti blagdan svog zaštitnika bl. Alojzija Stepinca. Središnje misno slavlje u 11 sati u župnoj crkvi predvodit će sisački biskup Vlado Košić.

Dani bolesnika na području Sisačke biskupije bit će obilježeni od 11. do 15. veljače misnim slavljima koja će predvoditi sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s povjerenikom za pastoral bolesnih i starijih osoba vlč. Sašom Jozićem, a prema sljedećem rasporedu:

  • u subotu, 11. veljače u 17 sati, u kapeli Gospe Lurdske Lječilišta „Topusko“;
  • u ponedjeljak, 13. veljače u 11 sati  u OB „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku;
  • u utorak, 14. veljače u 11 sati, u bolničkoj kapeli Neuropsihijatrijske bolnice “Dr. Ivan Brabot” u Popovači;
  • u srijedu, 15. veljače u 17 sati u Lječilištu „Naftalan“.

Više vijesti

Sisak

Predstavljanje knjige Valentina Ćorića „In vino libertas – Autobiografski zapisi iz Haaga“, održano je u četvrtak, 25. travnja u Dvorani „Juran i Sofija“ u...

Sisak

Na Metalurškom fakultetu u Sisku, na sveučilišnom studiju: Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš, u srijedu 24. travnja 2024. godine u 16,00 sati...

Sisak

Svećenički dan Sisačke biskupije održat će se u četvrtak, 2. svibnja u 10 sati u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu....

PROMO

Izašao je novi, 1122. broj vašeg Novog Sisačkog tjednika, potražite ga kod kolportera i na svim kioscima, i u njemu pročitajte: Donosimo konačne i...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.