Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Požar u Strašniku: Pretragom pronađeno i oduzeto 500 grama marihuane i oprema za uzgoj droge

U srijedu, 11. siječnja oko 16 sati na petrinjskom području u mjestu Strašnik došlo je do požara obiteljske kuće u kojem je jedna osoba teže ozlijeđena.

Očevidom, koji je obavljen jučer 12. siječnja, utvrđeno je da je do požara došlo uslijed zapaljenja zapaljivih para, koje su nastale prilikom zagrijavanja za sada nepoznate tekućine.

Temeljem naloga suda jučer, 12. siječnja, izvršena je pretraga doma i drugih prostorija koju su koristili dvojica muškaraca starosti 42 i 50 godina te je pronađeno i oduzeto 500 grama marihuane i oprema za uzgoj droge marihuane.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni od točno neutvrđenog dana 2021. godine do 11. siječnja ove godine, na petrinjskom području u mjestu Strašnik u obiteljskoj kući nabavili, posjedovali i djelomično instalirali opremu za uzgoj indijske konoplje u kontroliranim uvjetima s ciljem proizvodnje droge marihuane za daljnju prodaju.

Zbog zadobivenih ozljeda u požaru 42-godišnjaku je liječnička pomoć pružena u sisačkoj Općoj bolnici te je potom prevezen na daljnje liječenje u KBC Zagreb gdje su mu okvalificirane teške tjelesne ozljede.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni 50-godišnjak je zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Više vijesti

Iz policijske bilježnice

U ponedjeljak, 22. travnja, u večernjim satima, u Popovači, došlo je do požara u podrumskim prostorijama 44-godišnjeg vlasnika. Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su...

Iz policijske bilježnice

Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracijama su u razdoblju od 15. do 17. travnja, na području Gline,...

Iz policijske bilježnice

U srijedu, 17. travnja, u mjestu Husain na kutinskom području došlo je do požara objekata 53-godišnjeg i 54-godišnjeg vlasnika. Na mjestu događaja obavljen je...

Iz policijske bilježnice

Traga se za nepoznatim počiniteljem koji je jučer, 17. travnja, u Galdovačkoj ulici u Sisku, pokušao provaliti u bankomat i ljekarnu. Na mjestu događaja...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.