Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Odluka o provođenju radova za opće dobro bez naknade na području Grada Petrinje

Grad Petrinja donio je u prosincu prošle godine Odluku o provođenju radova za opće dobro bez naknade na području Grada Petrinje. Radove za opće dobro bez naknade prema Zakonu o socijalnoj skrbi („Narodne novine“, broj 18/22) dužne su organizirati jedinice lokalne i područne samouprave. Tom mjerom Grad Petrinja može radno sposobne ili djelomično radno sposobne korisnike zajamčene minimalne naknade s područja Grada Petrinje angažirati za rad za opće dobro. Rad za opće dobro se ne plaća, a mjesečno korisnici mogu biti angažirani 60 do 90 sati i to temeljem ugovora kojim se određuje trajanje rada, mjesto obavljanja rada, opseg i vrsta posla.

Troškove nastale vezano uz rad za opće dobro poput eventualne obuke ili zaštitne obuće i odjeće podmirivat će Grad Petrinje.

Centar za socijalnu skrb dostavljat će Gradu Petrinji podatke o radno sposobnim i djelomično radno sposobnim korisnicima zajamčene minimalne naknade, kojih je na području Grada Petrinje 240, a ostalu proceduru dogovarat će Grad s korisnicima.

U gradskoj upravi u srijedu, 25. siječnja održan je sastanak na kojem su sudjelovali Marija Čihor Abramović, v.d. voditeljica područnog ureda Zavoda za socijalni rad u Petrinji te gradonačelnica Komes sa suradnicima, a na kojem se detaljnije dogovaralo o provođenju ove mjere.

Ovom mjerom Grad će moći zainteresiranim subjektima poput udruga ili javnih ustanova koje imaju potrebu za povremenom dodatnom radnom snagom osigurati istu, a istodobno omogućiti radno sposobnim osobama izlazak na tržište rada te doticaj i komunikaciju s potencijalnim poslodavcima.

Zainteresirani subjekti koji imaju potrebu za dodatnom povremenom radnom snagom mogu se javiti u Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Petrinje na mail joso.grahovac@petrinja.hr ili broj 044/515-254.

Još vijesti

Popovača

Ukupno 37 razrednih odjela u matičnoj i četiri područne škole, 80 djelatnika, 470 učenika i pet godina kontinuiranog djelovanja OŠ „Zorke Sever“ u Popovači....

OBNOVA

Sredstvima Fonda solidarnosti, Grad Petrinja je do sada završio obnovu 59 od 93 prijavljene ulice, na njih 19 radovi su u tijeku. Prijavljeno je...

OBNOVA

Na području Petrinje bit će izgrađeno 57 drvenih montažnih kuća. Nositelj izgradnje je Sisačko-moslavačka županija. To je jedan od oblika privremenog smještaja za stradalnike,...

OBNOVA

Uz zgrade javne namjene koje su obnovljene na području grada Siska, a čiju obnovu koordinira Sisačko-moslavačka županija u tijeku su i radovi na Gimnaziji...

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.